TV der bevæger dig

De er klar til at tage mod invitation til lavere fartgrænse

Transportministeren vil gøre det nemmere at få sat fartgrænsen ned i byerne for at ulykkestallet ned. Den invitation er de klar til at tage imod i Guldager ved Esbjerg.

En strækning har fået lavere fartgrænse, men lokalrådet ser gerne flere skilte med 40 km/t Foto: Finn Grahndin TV SYD

04:29

Lokalsamfund jubler. Transportministeren vil give kommunerne bedre muligheder for at fastsætte lavere fartgrænser

1 af 2

Lokalrådet i landbyen ved Esbjerg har holdt møde. De har allerede én strækning på en indfaldsvej, hvor farten er sænket. Men de vil gerne have det samme på alle indfaldsveje.

I Guldager er det især pendlertrafikken til og fra Esbjerg morgen og eftermiddag, som er problemet, siger  lokalrådets formand, Jørn Gade Petersen, til TV SYD.

Som reglerne er i dag, skal politikerne spørge politiet, før en fartgrænse kan sættes ned. Men i mange tilfælde er der heldigvis ikke sket uheld, så det argument kan ikke bruges.

Men det er bedre at forebygge end at gøre noget, når ulykken er sket.

Transportminister Ole Birk Larsen (LA) giver kommunerne mulighed for at sikre vejstrækninger med skoler, institutioner, ældrecentre m.m.. Men borgergrupper vil nu forsøge sig med flere vejstrækninger, f.eks. ved store villakvarterer.  

Pendlertrafikken til og fra Esbjerg er et stort problem i Guldager. Foto: Finn Grahndin TV SYD

Formand for Teknik- og byggeudvalget i Esbjerg Kommune, Anders Kronborg, (S), opfordrer alle kommunens lokalråd til at komme med forslag til vejstrækninger. 

- Vi er igang med de årlige samtaler med lokalrådene, sagde han i TV SYD. Og vi skal snart på besigtigelsestur, så det kan være et emne.

Han vil personligt prioritere strækninger ved skoler, ældrecentre og daginstiturioner, hvor der er mange bløde trafikanter.

- Vi har mange ansvarlige lokalråd i kommunen, så jeg er sikker på, at vi kan klare det med dialog og spændende forslag, sluttede Anders Kronborg.

00:47

Lokalrådets formand, Jørn Gade Petersen, om flere fartgrænser i Guldager.

Luk video