De Hjemløses Venner står bag social kongres i Esbjerg

De Hjemløses Venner i Esbjerg vil binde forening, erhvervsliv og kommunen sammen i et netværk, der skal få unge udsatte i arbejde og samtidig forbedre byens image.

Under mottoet "Vi skal ansætte de udsatte, så de ikke bliver indsatte" skal det nye initiativ give byens virksomheder muligheden for at hente en tredobbelt gevinst – nemlig hjælpe de udsatte, forbedre deres egen sociale profil og løfte Esbjergs anseelse.

Virksomhederne forpligter sig med en tilmelding til at åbne dørene til et interview med de jobsøgende unge og får for deres kontingent til gengæld retten til at bruge sloganet "Esbjerg – her passer vi  på hinanden" i deres markedsføring.

Initiativet skydes for alvor i gang onsdag, når byens første sociale kongres nogensinde holdes i Musikhuset i Esbjerg.

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S),  socialminister Karen Ellemann (V) og borgmester Johnny Søtrup (V) er blandt talerne på en kongres, hvor tre af byens markante virksomheder, Det Faglige Hus, Blue Water og Claus Sørensen Gruppen, har meldt sig som deltagere, og hvor samtlige byens virksomheder bliver inviteret.

- Vi håber og forventer, at byens virksomheder vil være med til at støtte et initiativ, hvor der kun er vindere, siger en af hovedmændene bag ideen, Flemming Haahr, fra De Hjemløses Venner.

Borgmester Johnny Søtrup glæder sig over udsigten til et tredelt samarbejde til glæde for både udsatte, erhvervsliv og byen.

- Esbjerg har mange kvaliteter, og en af dem må meget gerne være, at det er et sted, hvor vi passer på hinanden. Fra kommunens side kan vi kun bakke op om dette spændende initiativ, siger Johnny Søtrup.