TV der bevæger dig

De kalder Esbjergs borgmester for Cæsar

Enhedslisten mener, at Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (V) tryner demokratiet, fordi han udelukker dem fra forhandlingerne om budgettet.

01:46

Henning Overgaard fra Enhedslisten kalder det udemokratisk, at de er udelukket fa budgetforhandlingerne i Esbjerg.

Henning Overgaard fra Enhedslisten kalder det udemokratisk, at de er udelukket fa budgetforhandlingerne i Esbjerg. Foto: Frank Blauenfeldt

1 af 2

Enhedslisten i Esbjerg kalder byens borgmester, Johnny Søtrup, Venstre, for Cæsar og magtfuldkommen, fordi han  på forhånd udelukker  to partier fra byrådets forhandlinger om de kommende  budgetter i Esbjerg kommune.

Enhedslisten og  Liberalt Folkeparti har fået at vide, at de ikke er velkomne til forhandlingerne, som indledes 5. september. Nu skal budgetterne forhandles på plads af kun fem af byrådets syv partier. De er  Socialdemokratiet, Konservative, SF, Liberal Alliance og Venstre.

Henning Overgaard fra Enhedslisten siger til TV SYD, at han accepterer borgmester Søtrups ret, men:

- Jeg synes, han afskriver demokratiet. Uanset hvem der sidder på flertallet, så synes jeg, man skal respektere, at vi alle sammen er valgt af borgerne.

Henning Overgaard fortæller, at han blev trukket til side af Johnny Søtrup som sagde, at han ikke synes, de havde taget ansvar i sidste års budgetforhandlinger.

 Sarah Nørris Christensen: -Borgmesteren synes, vi er trælse. Foto: Frank Blauenfeldt

 

Hør Henning Overgaard og Sarah Nørris Christensen fra Enhedslisten sige deres mening om udelukkelsen i klippet øverst i artiklen.

Professor i statskundskab ved Aarhus Universitet, Søren Serritzlew siger til TV SYD, at det handler om at finde et flertal, når man skal lave et budgetforlig, og hvordan forhandlingslederen, borgmesteren, finder det, er dybest set op til ham selv, men:

- Det er klart, at det sender et stærkt signal til de partier, der ikke må sidde med. Det kan man sagtens - politisk set - kritisere.  Det er lidt specielt, fordi man traditionelt set i byrådene går efter bred konsensus, siger professoren.

Mest sete på tvsyd.dk