Debbie Louise Brandt driver virksomheden Fair Girls, hvor man kan booke eventpiger.

Debbie bliver kaldt en dårlig mor, fordi hun vasker biler iført bikini

Arbejdet som eventpige kommer ikke uden fordomme og udskamning, men for 28-årige Debbie Louise Brandt fra Bramming er det iført bikini og indsmurt i sæbeskum, hun føler sig mest fri.

Hun vrider svampen over hovedet og sender sæbeskum ned langs sin krop. Mændene hujer og pifter ad hende.

Men Debbie Louise Brandt tænker ikke på mændenes blikke.

- Det føles som en stor vandkamp med mine veninder. Som da jeg var barn og lavede koreografi hjemme på værelset og selv synes, at jeg var Beyonce og følte mig lækker, fortæller hun.

quote

Ude til et arrangement kaldte en fyr nogle af mine piger for plakatludere, og jeg er selv blevet kaldt en dårlig mor

Debbie Louise Brandt

Det er den følelse, hun har, når hun optræder med car wash (på dansk: bilvask) til den årlige danske bilfestival, Danmarks Hurtigste Bil.

I første afsnit af sæson to af TV SYDs programserie ‘Jysk for begyndere’ tager komiker Torben Chris sin københavnske ven Thomas Hartmann med til Danmarks Hurtigste Bil.

Hele den nye sæson kan ses på TV SYD PLAY lige nu.

Første afsnit har også premiere på søndag klokken 19.30 på TV SYD.


Det var til Danmarks Hurtigste Bil, en årlig dansk bilfestival, i 2016, at Debbie Louise Brandt blev bidt af arbejdet som eventpige. Her følte hun sig fri og 100 procent som sig selv.
Foto: Byschwaner

Her ser Torben Chris og Thomas Hartmann eventpigerne, der klædt i røde badedragter danser op ad bilerne med vandslange, sæbeskum og vandsprøjt.

- Efter to minutter har publikum set, at pigerne er sexede, så derefter skal de performe for at beholde publikums opmærksomhed og give dem en oplevelse, siger 28-årige Debbie Louise Brandt.

Jysk for begyndere 

Du kan se Debbie Louise Brandts eventpiger optræde med car wash i sæson to af TV SYDs programserie Jysk for begyndere.

Efter at have lokket sin københavnske ven Thomas Hartmann til Jylland har komiker Torben Chris gjort det til sin opgave at gøre Thomas til en rigtig jyde.  

Jydepraktikken begynder med benzin og sømmet i bund, når de to venner i afsnit ét besøger ‘Danmarks hurtigste bil’. 

Alle afsnit er tilgængelig på TV SYD Play fra fredag 10. februar.

En oplevelse som hun i 2016 følte sig så draget af, at hun stiftede sin egen virksomhed med eventpiger.

Sexede uden at være vulgære

Med sin virksomhed har Debbie Louise Brandt en klar mission. Hun vil skabe en forretning, som gør op med fordommene om eventpiger og vise, at branchen kan være meget andet end strip.

quote

De er trænet til at skaffe sig opmærksomhed på en klog måde i stedet for ved at smide tøjet

Debbie Louise Brandt

- Bare fordi man er eventpige, betyder det ikke, at man er dum. Jeg købte mit første hus, da jeg var 21 år, og nogle af mine piger er selvstændige og har lederjobs ved siden af. Så det er ikke kun, fordi man ikke kan finde ud af andet, at man er eventpige, forklarer hun.

Se eventpigerne optræde til DHB i 2022.
Video: Henrik Skov/Max Throttle Magazine

Hun understreger, at det for hende handler om at tilbyde en performance og ikke blot en smuk kvindekrop.

- For mig handler det om at samle en masse piger, som har lyst til at føle sig lækre og sexede uden at være vulgære.

Hvad kræver det?

Når Debbie Louise Brandt skal udvælge sine eventpiger, vurderer hun ud fra nogle bestemte parametre.

- Det er en overfladisk branche, så jeg kigger på deres udseende. Jeg vil gerne have naturlige piger, så der skal ikke være piercinger i hele ansigtet eller lilla hår. For hvis Mercedes ringer, vil jeg kunne sende en flot og naturlige pige afsted.

- Kropssprog fortæller meget, så mine piger skal være udadvendte og ikke generte. De skal kunne være opsøgende, imødekommende og høflige, når de skal ud på en opgave.

- Som udgangspunkt skal de gerne være over 20 år.

Debbie Louise Brandt bruger gerne det sociale medie Instagram til selv at finde potentielle eventpiger, som hun rækker ud til og tilbyder et job.

Hun er på nuværende tidspunkt 17 piger ansat.

Derfor er det heller ikke muligt at booke piger til topløs servering eller strip hos Debbie Louise Brandt.

I stedet er det eventpersonale, som hun med egne ord beskriver som ‘noget godt for øjet, men også med noget mellem ørene.’

Publikum betaler 250 kroner for en bilvask til DHB. Overskuddet donerer Debbie Louise Brandt til velgørende formål. Andre opgaver tjener pigerne en timeløn på mellem 150 til 400 kroner.
Foto: Byschwaner

- De er trænet til at skaffe sig opmærksomhed på en klog måde i stedet for ved at smide tøjet. De er på kursus i at sælge og begå sig i forskellige miljøer, fortæller hun og tilføjer, at pigerne også har fået et kursus i selvforsvar.

- Der er aldrig sket noget, men det er vigtigt for mig, at de har noget i bagagen og tør at sige fra.

Plakatludere og dårlige mødre

Foruden udseende kræver branchen også en stærk psyke. Fordomme og udskamning møder Debbie Louise Brandt særligt på sociale medier.

Her holder Facebook-brugere sig ikke tilbage med grimme kommentarer.

Debbie Louise Brandt har modtaget beskeden her fra en bruger på Facebook.
Debbie Louise Brandt har modtaget beskeden her fra en bruger på Facebook.
Foto: Privatfoto

- Ude til et arrangement kaldte en fyr nogle af mine piger for plakatludere, og jeg er selv blevet kaldt en dårlig mor.

quote

Folk er modbydelige, og der var en periode, hvor jeg modtog anonyme underretninger på min søn

Debbie Louise Brandt

- Det gik jeg ned med flaget over, men jeg har overbevidst mig selv om, at mit arbejde intet har med min rolle som mor at gøre, og at min søn vokser op på den fedeste måde blandt søde, dejlige piger, hvor halvdelen selv er mødre.

Debbie Louise Brandt driver virksomheden Fair Girls, hvor man kan booke eventpiger.
Debbie Louise Brandt håber, at eventpigerne vil huske tilbage på deres arbejde og tænke på, hvor sjovt de havde det. Derfor er det også pigerne selv, der siger ja og nej til opgaver, så det altid er noget, de selv har det godt med.
Foto: Leif Tvede

Selvom hun forsøger at kæmpe imod fordomme, er hun indforstået med, at det er en del af branchen, og derfor fortæller hun også sine piger til jobsamtalerne, at de må være forberedt på reaktioner fra folk.

- Folk er modbydelige, og der var en periode, hvor jeg modtog anonyme underretninger på min søn. Der var ikke hold i nogen af dem, men jeg skulle sidde skoleret inde ved kommunen, og der havde jeg svært ved at sige højt, at jeg arbejder som eventpige, i frygt for at de skulle udskamme mig som en dårlig mor.

- Fuck hvad andre mener

Netop udskamningen gør, at Debbie Louise Brandt prioriterer sine eventpigers mentale helbred højt.

quote

Hvis pigerne bliver glade af at være en del af vores fællesskab, så fuck hvad andre mener

Debbie Louise Brandt

Hun coacher dem til at kunne navigere i reaktioner fra folk, for der vil altid være nogle, som synes, det er forkert at være eventpige.

- De skal ikke lade andre styre deres liv. Hvis pigerne bliver glade af at være en del af vores fællesskab, så fuck hvad andre mener.

Ved DHB i 2022 optrådte Debbie Louise Brandts eventpiger i en musikvideo for den danske kunstner Jimilian, som vandt Vild med dans i 2021.
Foto: Byschwaner

Udskamningen slipper Debbie Louise Brandt og hendes piger for til Danmarks Hurtigste Bil. Til festivalen er pigerne de officielle DHB-piger, og her sørger de år efter år for den gode stemning blandt publikum.

Danmarks Hurtigste Bil

Danmarks Hurtigste Bil (forkortet DHB) er en årlig dansk bilfestival, som har været afholdt siden 1998. Tidligere blev den afviklet på Flyvestation Vandels arealer, men siden 2016 er den blevet afholdt på Padborg Park.

Festivalen løber over en weekend, og programmet byder blandt andet på vanvittige ræs, vilde shows, kæmpe fest og selvfølgelig en masse biler.

Fra klokken ni om formiddagen til fire om natten optræder de med car wash, mingler og hjælper DJ’en med at varme publikum op til koncerter på scenen.

Du kan se Debbie Louise Brandts eventpiger optræde med car wash i sæson to af TV SYDs programserie Jysk for begyndere.