TV der bevæger dig

Den falske betjent var en rigtig betjent

Syd- og Sønderjyllands Politi beklager, at de lørdag kom til at advare befolkningen om en mand, der udgav sig for at være betjent.

Vagtchef Bjørn Pedersen beklager at politiet kom til at sende advarsel ud om falsk betjent. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Det meste af lørdagen advarede Syd- og Sønderjyllands Politi om en mand, der fredag eftermiddag udgav sig for at være politimand hos en grønthandler i Storegade i Esbjerg. Grønthandleren ringede til politiet i Esbjerg, fordi manden havde sagt han ville vende tilbage. Ingen på politigården i Esbjerg havde været på grønthandlerbesøg, så de sendte en advarsel ud om en mulig falsk betjent.

Men nu viser det sig at betjenten var rigtig nok. Han har bare ikke sin daglige gang på politigården i Esbjerg. Han hører til et andet sted, men havde sandt nok et politimæssigt ærinde hos grønthandleren. De nærmere omstændigheder omkring politiets besøg hos grønthandleren vil vagthavende ved Syd og Sønderjyllands politi, Bjørn Pedersen, ikke komme ind på.

En ærgerlig sag

Syd- og Sønderjyllands Politi beklager, hvis de er kommet til at skabe utryghed blandt borgerne i Esbjerg.

- Det er lidt uheldigt, men det er, hvad der kan ske i så stor en butik som vores, siger vagtchef, Bjørn Pedersen.