TV der bevæger dig

Der er hjælp at hente til jule-tandpinen - men den er dyr

Den gode julestemning kan hurtigt blive spoleret, hvis du knækker en tand under frokosten.

De fleste tandlæger holder helt lukket i juledagene, men der er heldigvis hjælp at hente, hvis uheldet er ude. Foto: Heidi Godskesen Rasmussen, TV SYD

De fleste tandlæger holder helt lukket i juledagene, men der er heldigvis hjælp at hente, hvis uheldet er ude.

Hvis du får tandpine eller mindre tandskader som smerter i en tand eller en tabt fyldning uden for din tandlæges åbningstid, kan du kontakte tandlægevagten i din region.

Tandlægevagtordningerne er forskellige fra region til region. Nogle steder kan du møde op uden at have bestilt tid, andre steder skal du først kontakte vagten eller regionens akutlinje for at aftale tid. Det er typisk knækkede tænder, betændelse i en tandnerve eller problemer med en rodbehandling, der får forpinte borgere til at kontakte tandlægevagten i dagene omkring jul og nytår.

I Horsens og Hedensted Kommuner, der hører hjemme i Region Midtjylland, skal du finde hjælpen i Aarhus, mens borgere i Region Syddanmark kan få hjælp i Odense og Esbjerg.

Du skal selv betale

Som ved anden tandlægebehandling skal du selv betale for hjælpen - og priserne er højere end ved en normal tid hos tandlægen. Der kan også være lang ventetid, hvis der er mange, der henvender sig.

Hvis du har større akutte behandlingskrævende tandskader - eksempelvis efter et cykelstyrt, eller blødninger efter en operation i munden - skal du kontakte tandskadevagten i din region. Tandskadevagten er afløseren for skadestuen, når det gælder tandskader.