TV der bevæger dig

Der er rift om arbejdskraften

Der er mange ubesatte jobs i den jyske del af Region Syddanmark. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Der er mange ubesatte jobs i den jyske del af Region Syddanmark. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Arkivfoto.

På et år er antallet af stillinger, som arbejdsgivere i Sydjylland ikke kunne få besat med den ønskede arbejdskraft  vokset med 40 procent, nemlig fra 1426 til 1997 forgæves rekrutteringer.

Udviklingen i Sydjylland er markant sammenlignet med Østjylland, hvor Hedensted og Horsens kommuner er med i opgørelsen, hvor stigningen i forgæves rekruteringer er på 23 procent.

Læs også Byggebranchen kæmper med at finde folk nok

Jens Gaarde Gad, der er formand for det Regionale Arbejdsmarkedsråd Syd, peger på, at Sydjyllands mange industri-arbejdspladser som en af årsagerne til udviklingen.

Stigningen i forgæves rekrutteringer afspejler sig  i statistikken over ubesatte stillinger i hele Region Syddanmark, hvor der også er en stigning på 40 procent, nemlig fra  3664 i 2. kvartal 2014 til 5764 i 2. kvartal 2016 ifølge Danmarks Statistik.  

På et år er antallet af stillinger, som arbejdsgivere i sydjylland ikke kunne få besat med den ønskede arbejdskraft vokset med 40 procent, nemlig fra 1426 til 1997 forgæves rekrutteringer. Kilde: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.