Det er populært at være spejder – lille gruppe har fordoblet medlemstallet

Udeliv er populært, og det smitter af på spejderbevægelserne.

I dag fejrede KFUM spejderne i Esbjerg Øst, at de havde fået nyt navn til spejdergruppen. Men faktisk har de meget mere at fejre, for den lille spejdergruppe har vokseværk.

- Vi har en god medlemsfremgang. Der er kommet fokus på friluftsliv, og det er det, vi kan i spejderbevægelsen. Vi tilbyder et fællesskab, vi tilbyder nogle aktiviteter, og vi tilbyder viden og læring, siger Troels Haas, gruppeleder ved KFUM-spejderne i Esbjerg Øst.

På tre år har den lille spejdergruppe fordoblet antallet af spejdere. For tre år siden var der 15 børn i truppen, og nu er de over 30 grønne spejdere, fortæller spejderlederen.

- På landsplan kommer der også flere og flere spejdere til, for de gider faktisk godt at komme væk fra skærmen og prøve den virkelige verden en gang i mellem, siger Troels Haas, der også tror, at coronapandemien har fået flere til at nyde naturen og blive spejder.

Troels Haas, gruppeleder ved KFUM-spejderne i Esbjerg Øst
Troels Haas, gruppeleder ved KFUM-spejderne i Esbjerg Øst
Foto: Claes Adel, TV SYD

Udeliv er corona-venligt

Også ved Det Danske Spejderkorps mærker man fremgangen trods coronanedlukningen. Her har man igennem de seneste år oplevet en medlemsfremgang, men også under pandemien er tendensen fortsat.

- Siden april 2020 har vi fået 2,5 procent nye medlemmer, hvilket svarer til mere end 700 børn og unge, som har valgt at trække tørklædet over hovedet, siger Morten Gade, generalsekretær i Det Danske Spejderkorps.

Det Danske Spejderkorps har 36.000 medlemmer fordelt i 407 grupper på landsplan, og det gennemsnitlige medlem er 9 år gammelt.