TV der bevæger dig

Det går godt i Esbjerg

For andet år i træk bliver Danmarks femte største by placeret mellem de ti bedste erhvervs-kommuner.

Erhvervsklimaet er godt i Esbjerg. Det har bl.a. off shore-industrien erfaret.

Det er Dansk Industri, der efter en ny undersøgelse siger, at erhvervsklimaet er i top i Esbjerg Kommune. I undersøgelsen kommer Esbjerg Kommune ind som nummer otte ud af 96 kommuner og bibeholder dermed sin placering i top ti for andet år i træk. Placeringen glæder direktøren for Esbjerg Erhvervsudvikling, Tom L. Nielsen.

Stor fremgang

- Vi er stolte af, at Esbjerg holder placeringen i top ti, det er flot klaret, siger han. Når vi ser på tallene, skal vi samtidig også tilføje, at der er områder, hvor vi kan forbedre os, og det vil vi arbejde hårdt på i samarbejde med kommunen.

Esbjerg Kommune har siden undersøgelsens start for fire år siden oplevet en stor fremgang i erhvervslivets syn på kommunen. Kommunen startede med en 31. plads og er siden rykket op ad rangstigen, og det er der flere grunde til.

Esbjerg Kommune har bl.a. i samarbejde med Esbjerg Erhvervsudvikling lagt en målrettet indsats i at forbedre byggesags-behandlingen og vurderingen af miljø-godkendelser. Desuden er der oprettet en særlig arbejdsgruppe, der træder til ved store sager, hvor flere kommunale afdelinger skal samarbejde. på den måde har Esbjerg Kommune sikret sig en hurtig og effektiv sagsbehandling.

96 kommuner deltog i undersøgelsen, der omfattede et spørgeskema, samt statistiker fra de enkelte kommuner.