Det lange liv handler også om "sex-liv"

Et langt liv giver også mulighed for et langt sexliv. Men emnet er tabubelagt. I Esbjerg har de taget initiativ til at hjælpe mænd med rejsningsproblemer.

Den seneste uge har TV SYD haft fokus på "Det lange liv". Vi lever længere end de foregående generationer. Og så kan vi vel også forvente mere sex.

Men sådan spiller klaveret ikke helt. På urologisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg hjælper de en del mænd med rejsningsproblemer - men emnet er tabubelagt.

- Det var svært at finde en case, fortæller de på afdelingen, da indslaget skulle optages. Der var sidste år kun 45 henvisninger. Men ifølge sygehuset er der langt flere, der har potensproblemer, end dem, der bliver henvist til behandling. På de urologiske afdelinger i Aabenraa og Vejle var det et lignende antal.

Amerikanske undersøgelser viser, at 40 pct. af mænd over 60 år har potensproblemer. Mange går flere år uden at gøre noget ved problemet.

Blot flere fik fortalt deres egen læge om problemerne - og kom i behandling - ville de kunne hjæpes. Det vil give mere livskvalitet.