Det passer ikke hvad de siger

Esbjerg-universitet går til angreb på myter

Er det beskidt? Nej.
Er det dårligt lønnet? Nej.
Er det ensformigt? Nej.

Energi- og offshorebranchen går nu til angreb på afskrækkende myter.
Det gør de for at skaffe studerende Aalborg Universitet i Esbjerg.

- For to år siden havde vi katastrofal mangel på ingeniører. På grund af krisen er problemet ikke så stort i øjeblikket, men vi skal have øget søgningen til de nødvendige uddannelser, hvis ikke vi skal havne i samme situation igen. Derfor er vi og resten af branchen nødt til at tage et ansvar, siger afdelingschef Jens Møller Jensen fra Esbjerg-afdelingen af ISC Rådgivende Ingeniører A/S.
 
Sammen med kolleger fra Mærsk Olie & Gas, A2SEA, Vattenfall og en stribe andre store og små virksomheder blæser de til kamp mod myter.

- Vi har taget fat på myterne én for én og set på, hvad vi kan gøre for at komme dem til livs. En af konklusionerne er, at vi skal erstatte offshore med energi, når vi taler om os selv. Unge forbinder offshore med tv-billeder af boreplatforme og mænd i kedeldragter med olie tværet ud i ansigtet. Men 95 procent af arbejdspladserne ligger altså på et kontor på land i et meget internationalt miljø, og det skal vi være bedre til at forklare, mener Jens Møller Jensen.

En anden udbredt forestilling er, at olien er ved at slippe op, og at det derfor vil være usikkert at uddanne sig til en branche, som beskæftiger sig med den.

- Faktum er, at der også vil blive produceret olie om 80 år. Det bliver bare sværere at få fat på den end nu, så der bliver i endnu højere grad brug for dygtige folk, som kan løse de tekniske udfordringer, forklarer Jens Møller Jensen.

Projektleder Tove Morell fra Aalborg Universitet Esbjerg, glæder sig over de deltagende virksomheders engagement:

- Virksomhederne har vist, at de er leveringsdygtige i gode eksempler og rollemodeller, som kan være med til at tage livet af myterne. Næste skridt bliver at få de gode historier ud til målgruppen via praktikophold, arrangementer, kampagner og andre tiltag, og det har vi også fået en masse nyttige forslag til fra virksomhederne, siger Tove Morell.