DF-kaos i Esbjerg: Har meldt sig ud

Freddie og Kim Madsen har meldt sig ud af Dansk Folkeparti. De forsætter som løsgængere i byrådet i Esbjerg. Dermed er DF ikke længere repræsenteret i Esbjerg.

Far og søn blev genvalgt til byrådet, men bebudede kort efter valget, at de ville forlade partiet, hvis de ikke fik opbakning i partiets hovedbestyrelse.

De føler sig modarbejdede af partiets lokale bestyrelse og andre kandidater ? og erklærer, at den indre uro og kritik er årsagen til det beskedne valgresultat.

I modsætning til mange andre steder, gik DF ikke frem i Esbjerg, og ved konstitueringen blev Freddie og Kim Madsen ikke tilbudt udvalgsposter.

Afviste at gribe ind

Ifølge Freddie Madsen har de meldt sig ud, fordi partiets hovedbestyrelse har afvist at gribe ind i den lokale konflikt mellem familien Madsen og de øvrige kandidater. Dertil kommer, at forholdet mellem de to gange Madsen og den lokale partiformand, Freddy Hyldgaard, længe har været dårligt.

- Vi melder os ud, fordi hovedbestyrelsen ikke vil lytte til vores kritik. Vi kan ikke arbejde med en formand, der bakker op om kandidater, der offentligt rakker ned på os. En formand, som bagtaler folk og ikke samler partiet, siger Freddie H. Madsen.

Vælgere snydt

Til JydskeVestkysten siger organisationskonsulent i Dansk Folkeparti, Steen Thomsen, at det er trist, at far og søn Madsen melder sig ud. Han betegner det samtidig som besynderligt, at udmeldelsen kommer to dage efter valget.

- Jeg kan godt forstå, hvis mange vælgere føler sig snydt, siger han til avisen.

Kritikken afvises af Freddie Madsen. Han siger, at de hele tiden har lovet partiet at holde uenighederne indendøre ? indtil valget var overstået.

- Så det er altså partiledelsen, der står for vælgerbedraget. Men man har altså ikke villet høre på os, og nu er nok altså nok, siger Freddie Madsen til jv.dk.