Dilemma efter overfald på Hjem-is-mand

Hjem-Is kører ikke længere til Stensgårdsvej i Esbjerg efter, at to 17-årige overfaldt en af deres ansatte for en måned siden. Og boligforeningen Ungdomsbo overvejer, om de unges familier skal smides ud af deres boliger som konsekvens af overfaldet.

Socialudvaldsformand Henrik Vallø (V), Esbjerg, har opfordret til en mindelig løsning, og det bakkes op af Integrationsrådet, skriver JydskeVestkysten.

Ungdomsbo holder tirsdag møde med sin advokat, fordi boligselskabet befinder sig i et dilemma.

Fuldstændig uacceptabelt

- Hvad er det rigtige at gøre? I hvert fald den ene af de unge har ikke gjort noget galt før. Men på den anden side, skal man så have lov til at opføre sig, som man vil? spørger forretningsfører Tonny Nissen, Ungdomsbo.

Politiet er ved at gøre sagen mod de to 17-årige klar. Det afventer boligforening. I mellemtiden opfordrer formand Ilvana Karaga til besindighed. Han siger, at overfaldet er "fuldstændig uacceptabelt".

Hun understreger, at problemet bare flyttes til et andet område, hvis boligselskabet vælger at smide familierne ud. 

Ungdomsbo i dialog

? Integrationsrådet håber derfor, at man vil benytte sig af andre midler, så man i højere grad kan forebygge frem for at satse på, at signalværdien ved at smide familierne ud, vil forhindre andre i at begå lignende kriminalitet, siger Ilvana Karaga til JyskeVestkysten.

Ungdomsbo har været i dialog med den ene familie og forsøger at komme det med den anden.