TV der bevæger dig

COVID-19

Opdateret: Forstander og plejehjemsbeboere strandet på corona-ramt krydstogtskib

Kendt radiovært, tre plejehjemsbeboere og deres forstander er ombord på corona-ramt krydstogtskib. I alt 50 danskere er strandet, mens andre landes borgere kommer hjem.

Omkring 50 danskere er fanget på krydstogtskibet Costa Luminosa, hvor mange har været coronasmittet. Blandt passagererne er ejeren af plejehjem og flere beboere. Foto: AP og ABC Rengøring og Hjemmepleje. Grafik: Thomas Hjelm

Cirka 50 danskere er netop nu ombord på krydstogtskibet Costa Luminosa, hvor mange passagerer er smittede med coronavirus. 

Blandt passagererne er Ulla Petersen, som ejer plejehjemmet Karstensminde i Gredstedbro. Hun har tre af plejehjemmets beboere med på krydstogtet.  Blandt andre danskere er ombord er den tidligere DR Syd-vært Torben Ølholm og hans kone Margrethe. 

78 er smittet

På grund af de smittede passagerer måtte Ulla Petersen og andre passagerer ikke gå fra borde i Marseille, hvor skibet ligger til kaj. Så senere i dag er kursen sat mod Savona i Norditalien.

- Vi har været i Caribien og kom til Miami for 14 dage siden. Her kom mange danskere med skibe, som skulle til Venedig. Siden er der registreret 78 personer med coronavirus, så de seneste fem dage har vi ikke haft lov til at forlade vores kahytter, siger Ulla Petersen til TV SYD

Vil ikke til Italien

24. februar forlod skibet Fort Lauderdale i Miami. Passagererne vidste intet om smitten på det tidspunkt, siger Ulla Petersen. 

- Der kom der en ambulance og hentede en coronamistænkt kvinde og hendes mand, da vi lagde til kaj i Costa Rica, og siden har vi ikke været i land. Det har vi ikke fået lov til. Nu håber vi at komme til Danmark. Kursen er sat mod Savona, men der har vi ikke lyst til at komme hen, siger hun. 

Plejehjemsboere er med

Hun rejser sammen med et ægtepar og en enlig herre, som er beboere fra hendes plejehjem Karstensminde. Ulla Petersen har inviteret de beboere, som var friske nok til at tage med. 

- Vi bor i to kahytter ved siden af hinanden, og så kommer personalet i "rumdragter" og mundbind og serverer maden for os. De leverer også rent sengetøj, som vi selv skal skifte. Vi fire må godt være sammen, men vi må ikke blande os med de andre passagerer ombord, fortæller Ulla Petersen til TV SYD.

Spiller "Æsel"

De har det godt efter omstændighederne, siger Ulla Petersen. 

- De andre er omkring 90 år gamle, men klarer det her fint. Den kvinde, som er med på turen, har været utroligt syg, men er kommet sig nu. Vi holder humøret oppe ved at spille "Æsel" og deler positive tanker med hinanden. Man kan jo ikke vide, hvordan man reagerer i den slags situationer, men jeg må sige, at vi er fantastisk gode til at holde humøret oppe, siger hun. 

Ulla Petersen er også ejer af ABC Rengøring og Hjemmepleje i Esbjerg. 

- Amerikanere og tyskere er rejst

Et andet sted på skibet sidder Margrethe og Torben Ølholm fra Kruså.

- Vi troede, vi kunne komme hjem via Marseille, men intet er sket. Vi har set amerikanere, canadiere og tyskere køre fra skibet i bus, så de kan blive fløjet hjem. Men skandinaver og briter har ikke fået lov. På et tidspunkt sad 10 danskere i en bus og skulle afsted, men så blev de sendt tilbage i deres kahytter, fordi de ikke stod på gendarmernes lister. Nu frygter vi, at vi i stedet sejler til Norditalien, siger Torben Ølholm til TV SYD.

Ifølge den amerikanske avis New York Times har de amerikanske passagerer fået mulighed for at flyve til Atlanta. 

Mest sete på tvsyd.dk