Direktør for Sydtrafik fyret på grund af fodfejl i bestyrelsen

Sydtrafik søger en administrerende direktør, selv om det fælleskommunale trafikselskab fik en ny direktør for to måneder siden. Han er blevet fyret på grund af manglende kyndighed i bestyrelsen.

Lars Berg tiltrådte som administrerende direktør for Sydtrafik 1. januar i år. Han kom fra en direktør-stilling i ISS.

Imidlertid solgte Lars Berg sig for dyrt. Han fik en samlet lønpakke, der kostede op mod 25 procent mere end reglerne for aflønning af fastansatte direktører tillader. Reglerne er fastsat af Kommunernes Landsforening.

- Der var nogle uhjemlede forhold i kontrakten. Vi prøvede på at løse det ved at få Lars Berg overført til en åremålsansættelse, men det måtte vi ikke, da muligheden for åremålsansættelse ikke var nævnt i stillingsopslaget, forklarer viceborgmester Jesper Frost Rasmussen (V), Esbjerg, der er formand for Sydtrafik.

Lønnen til åremålsansatte kan ligge op til 25 procent over lønnen for fastansatte direktører.

Kan søge sin egen stilling

Bestyrelsens manglende omhu med kontrakten tvang den til at opsige Lars Berg og opslå stillingen igen.

I det nye opslag er nævnt, at den administrerende direktør kan få en åremålsansættelse. Det betyder, at Lars Berg kan søge stillingen igen og beholde sin løn.

- Men vi gennemfører en helt åben proces, så alle kan søge, hvis de mener, at de kan bestride stillingen, understreger Jesper Frost Rasmussen.

Sagen har givet anledning til selvransagelse i bestyrelsen.

- Vi er ikke stolte af situationen, men nu må vi se fremad, siger Jesper Frost Rasmussen, der er nyvalgt formand i selskabet.

En administrerende direktør i et fælleskommunalt selskab som Sydtrafik tjener omkring 1,2 millioner kroner om året som fastansat. Det svarer til lønnen til en kommunaldirektør i en mindre kommune.