Dommer fængsler 18-årig mand efter knivstikkeri i Esbjerg

En 42-årig mand er indlagt på et sygehus og er svært tilskadekommen, efter han søndag morgen blev stukket ned på Torvegade.

Opdatering
Artiklen er opdateret efter grundlovsforhøret søndag eftermiddag.

En 42-årig mand er indlagt på et sygehus, efter han søndag morgen blev stukket med en kniv på Torvegade i det centrale Esbjerg.

Manden er svært tilskadekommen, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

En 18-årig mand er anholdt i sagen og er søndag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger i et grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg. 

Han nægter sig skyldig og har kæret fængslingen til Vestre Landsret. 

Anholdt minuttet efter overfaldet

Knivstikkeriet skete klokken 05.15 i forbindelse med uro mellem flere personer. Et minut senere blev den 18-årige mand anholdt af en politipatrulje, som tilfældigvis befandt sig i området.

Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre på begæring af anklagemyndigheden af hensyn til politiets videre efterforskning. Når et grundlovsforhør er lukket, får offentligheden kun kendskab til sigtelsen og resultatet af grundlovsforhøret. 

Anmeldelse om knivstikkeriet blev løb ind klokken 05.15 søndag morgen.
Anmeldelse om knivstikkeriet blev løb ind klokken 05.15 søndag morgen.
Foto: presse-fotos.dk

Politiet sigtede den 18-årige mand for forsøg på manddrab og for grov vold. Dommeren valgte imidlertid at fængslet manden for sigtelsen om grov vold. Manden er dog fortsat sigtet for manddrab, oplyser politiet på Twitter.

Den 42-årige mand blev stukket en gang i ryggen og en gang i brystet, så kniven ramte hjertet, skriver JydskeVestkysten, der var til stede til grundlovsforhøret. 

De pårørende til manden er underrettet.

Syd- og Sønderjyllands Politi søger vidner, der har overværet knivstikkeriet. De kan kontakte politiet på telefonnummeret 1-1-4.

I forbindelse med politiets efterforskningsarbejde på gerningsstedet var Skolegade mellem Torvet og Englandsgade spærret af. Afspærringen blev ophævet klokken 12.30.