Drabschef om jobskifte: Ikke klar til pension endnu

Efter 39 år i politiet laver vicepolitiinspektør Bent Thuesen et opsigtsvækkende jobskifte. Fra 1. oktober bliver han kommunal chef i Tønder.

Bent Thuesen skifter job. I ni år har han været chef for Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet. Det er afdelingen, der tager sig af drab, voldtægter, voldsomme røverier, overgreb på børn  og voldssager. Men nu skifter han politiverdenen ud med den kommunale i Tønder.

- Jeg er ikke klar til at gå på pension endnu. Jeg vil gerne vente med pensionen, indtil jeg bliver 67år, og min hustru også bliver pensioneret, siger Bent Thuesen, som er 61 år, til TV SYD.

Men han understreger, at jobbet som drabschef kan være belastende. Fordi det er nogle af livets skyggesider, han arbejder med.

- Jeg har prøvet det hele gennem ni år, og jeg er fyldt op af de sager. Jeg tænker, at jeg måske ikke kan klare mere, så måske skal der yngre kræfter til, siger han videre. 

Opsigtsvækkende jobskifte

- Samtidig er det det bedste job, inden for politiet – og jeg kunne ikke rigtig søge andre job i politiet. Derfor har jeg været på udkik efter andre udfordringer. 

Bent Thuesen afleverer sit legitimationskort og bliver kommunal embedsmand. 
Bent Thuesen afleverer sit legitimationskort og bliver kommunal embedsmand. 

Han er klar over, at det er et opsigtsvækkende jobskifte.

- En helt anden kultur. Her i politiet har vi jo alle gået i den samme skole, siger Bent Thuesen.

Han glæder sig til det nye job som myndighedschef i Pleje & Omsorg i Tønder Kommune. Han glæder sig også til at kunne holde fri, når han har fri. Som drabschef har han talrige gange måtte stille op til interviews i bl.a. TV SYD og til de trykte medier på mærkelige tidspunkter.

Samtidig kommer han til at savne sammenholdet. At alle møder op, når de bliver tilkaldt. Og den gode følelse, man har, når sagen er opklaret.

quote

Det kommunale bliver en helt anden kultur. Her i politiet har vi jo alle gået i den samme skole.

Bent Thuesen, vicepolitiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Bent Thuesen har født og opvokset i Rødekro. Han er udlært elektriker, inden han søgte til politiet, hvor han var færdig på politiskolen i København i 1981. Herefter var han i Kolding, inden han kom til politiet i Esbjerg. Her var han i forskellige afdelinger, bl.a. som leder i Ribe og Varde. Efter politireformen var han tilbage i Esbjerg, hvor han efter kort til i afdelingen for økonomisk kriminalitet fik tilbudt stilling som drabschef i 2008. 

Han og hustruen bor i Esbjerg. Det bliver han ved med, når han tiltræder jobbet i Tønder.