Drømmemål i Esbjerg-ydmygelse af AGF

Efter en dramatisk anden halvleg ydmygede Esbjerg AGF med 5-1 og kravlede op på Superligaens førsteplads.

I et dramatisk og målrigt opgør ydmygede Esbjerg lørdag aften AGF med 5-1 og spillede sig dermed op på en delt førsteplads i Superligaen.

Kampens højdepunkt faldt i kampens sidste minutter, da Peter Ankersen spillede sig selv ind i kandidatfeltet til årets mål. I fuldt løb tog Ankersen bolden med sig med brystet og kanonerede den i nettet fra en fuldstændig vanvittig vinkel.

Da var ydmygelsen af AGF total, men langt hen i kampen lignede det langt fra en målfest.

De fleste havde formentligt også indstillet sig på at gå til pause uden scoringer, da hjemmeholdet alligevel fik netmaskerne til at blafre for første gang i de absolut døende sekunder af første halvleg.

Mick van Buren kunne nemt sende bolden i nettet efter flagrende målmandsspil af Steffen Rasmussen.

Allerede ni minutter inde i anden halvleg kom modsvaret så fra AGF. Den tidligere Esbjerg-angriber Jesper Lange fik bolden i feltet, men kunne ikke komme til afslutning.

I stedet lagde han uselvisk bolden til rette for Kasper Povlsen, der fra kanten af feltet hamrede bolden i mål bag Esbjerg-keeper Frederik Rønnow.

Men troede man, at scoringen gav gæsterne mod på mere, så skulle man tage grueligt fejl.

Stillingen holdt nemlig i mindre end to minutter, da Esbjerg nok engang kom i front efter en kontroversiel situation, der fik AGF-spillerne til at reagere voldsomt.

Fra 25 meter sparkede Jakob Ankersen på mål. Hans afslutning ramte en AGF-spiller på vejen og havnede for fødderne af Mick van Buren, der var i soleklar offside-situation.

Linjevogteren løftede flaget, men dommer Kenn Hansen lod spille fortsætte. Det udnyttede van Buren til at runde Steffen Rasmussen og sende en flad bold ind foran mål, hvor Hans Henrik Andreasen efter lidt klumpspil fik skovlen bolden i mål.

Mens Esbjerg-spillerne jublede, rasede AGF's spillere over den manglende offside-kendelse.

2-1 til Esbjerg, og det skulle ikke blive det sidste mål på Blue Water Arena. Hjemmeholdet fortsatte ufortrødent med at presse på, og midt i anden halvleg gav det udbytte igen.

En afslutning fra kanten bliver rettet af og endte for fødderne af Mick van Buren, der med en afslutning bag om støttebenet fik scoret til 3-1.

Det blev også 4-1 med et kvarter igen.

Denne gang kombinerede Esbjerg sig flot igennem et passivt AGF-forsvar, der blot kunne se til, da Martin Braithwaite flot tæmmede bolden og trillede den i kassen, inden Peter Ankersen lukkede festen med sit kanonmål.

Med sejren kravler Esbjerg op på siden af FC Midtjylland i toppen af Superligaen med ni point. Midtjyderne har dog chancen for at trække fra, når de søndag møder Randers FC på udebane.

AGF er fortsat noteret for seks point for fire kampe.