TV der bevæger dig

Dyrskue for 147. gang

Hovedengen i Ribe er - efter en uge med sol og varme - klar til Danmarks Smukkeste Dyrskue. På dyrskuet udstilles alt fra sumpskildpadder til højlandskvæg. Det er 147. gang, dyrskuet holdes.

01:43

Dyr - og mennesker - hyggede sig i det gode vejr på Hovedengen i Ribe.

1 af 2

Dyrskuet, der selv mener, at det er landet hyggeligste dyrskue, har kunnet melde alt udsolgt i standpladser. Ja fler virksomheder står på venteliste - hvis der skulle komme et afbud i sidste øjeblik.

Det første dyrskue på Hovedengen i Ribe fandt sted 26. juli 1865. Siden har Hovedengen i Ribe med domkirken som flot baggrund lagt græs til dyrskuet. Ribe Dyrskue er altså et stykke kulturhistorie, som stadig har stor opbakning fra hele egnen i og omkring Ribe og fra hele det sydlige Jylland.

Det røde Ø

Økologisk Landsforening har bl.a. en stand, hvor forbrugerne kan få information om fødevarerne med det røde Ø.

- Markplaner, enkeltbetalingsskemaer og anden faglig rådgivning er lidt for abstrakt for de fleste besøgende på et dyrskue. Så vi vil meget gerne tale med ?almindelige? mennesker og forbrugere om økologi, og hvad det betyder, når varen bærer det røde Ø. Og så er landmænd i øvrigt også forbrugere ? måske endda de mest kritiske af slagsen, siger Bjarne Hansen, konsulent i Økologisk Landsforening.