EfB baskede Brøndby

Reserven Jesper Rasmussen scorede to gange, da Esbjerg ude slog Brøndby med 2-0.

Efter 68 jævnbyrdige og målløse minutter tog indskiftede Jesper Rasmussen sagen i egen hånd, og med to mål på tre minutter afgjorde han kampen til gæsternes fordel.

De mange tilskuere på Brøndby Stadion blev ellers budt på en underholdende omgang fodbold, i en første halvleg hvor bolden ramte træværket hele tre gange.

Først headede hjemmeholdets Martin Albrechtsen bolden på overliggeren fra to meters afstand, mens Simon Makienok seks minutter senere lobbede sin afslutning på samme overligger efter at have stjålet bolden højt på banen.

I den anden ende var Martin Braithwaite tæt på, da han huggede sit forsøg på træværket, men der blev ikke scoret i de første 45 minutter, hvor Brøndby tog initiativet tidligt, mens Esbjerg sluttede bedst af.

Stillingskrisen fortsatte dog efter pausen. Brøndby forsøgte at tage kontrollen, og burde have været i front, da Simon Makienok brændte en kæmpe mulighed efter passivt spil fra gæsterne.

I stedet var det lige ved, at Esbjerg løb ned og scorede, da hollandske Mick van Buren kom igennem og serverede bolden for fødderne af Braithwaite. Men muligheden løb ud i sandet, da Braithwaite ikke havde held med sin tæmning.

Heldigvis for Esbjerg var indskiftede Jesper Rasmussen langt mere effektiv, og han skulle vise sig at blive en afgørende faktor for kampens udfald. Først sendte han Esbjerg i front efter en smart aflevering fra Mick van Buren.

Blot tre minutter senere var Jesper Rasmussen igen på plads, da hans med lidt hjælp fra Brøndbys Frederik Holst blev spillet fri af Braithwaite. Rasmussen svigtede ikke, og så var Esbjerg foran med to scoringer.

Brøndby forsøgte at komme tilbage i kampen mod slutningen, men da var det for sent. Esbjerg var skarpest, og gæsterne rejste derfor hjem med alle tre point.

Brøndby-træner Thomas Frank skrev sig ind i historiebøgerne efter et 0-2-nederlag til Esbjerg søndag.

Esbjerg kommer dermed op på seks point, mens Brøndby fortsat er uden sejr med kun et enkelt af slagsen.

Dermed er Thomas Frank den eneste Brøndby-træner nogensinde, der ikke har formået at vinde i de tre første runder i den bedste række. Før dagens kamp havde han rekorden sammen med navne som Ebbe Skovdahl, Kent Nielsen og Auri Skarbalius.