EfB-ejer svarer på spillernes brev om mistillid: - Hvis de vil afbryde samarbejdet, så gør vi det

Medejer Paul Conway giver ikke så meget for Esbjerg-spillernes kritik af cheftræner Peter Hyballa. Han opfordrer nu til, at spillerne kan afbryde samarbejdet, hvis de ønsker det.

- Det er meget uprofessionelt. 

Sådan lyder det fra Paul Conway, medejer af Esbjerg fB, efter 21 spillere i et åbent brev erklærer sin mistillid til cheftræner Peter Hyballa.

Medejeren fortæller, at han er meget skuffet over, at spillerne vælger at gå til medierne, når de i mandags, ifølge ham, var blevet enige om at mødes fredag og tale om tingene igen.  

- Det, der skuffer mig, er, at når man møder spillerne, og man forsøger at forbedre deres følelser, og vi aftaler, vi skal mødes igen fredag, og de så vælger at gå til medierne, siger han. 

'Spillerne misbruger tilliden'

Han understreger flere gange, at han mener, spillerne vælger at misbruge tilliden, og at det ifølge ham viser mangel på professionalisme fra spillernes side.

- Klubben skal generelt blive en bedre klub. Hver gang medarbejdere og tilhængere udtrykker bekymring, så ser vi på det. Men det handler også om gensidig respekt. Det næste skridt for os er at fortsætte med at gøre Esbjerg til en bedre klub, siger han.

Men Paul Conway siger, han sagtens kan se, at det kan blive et problem for spillerne at samarbejde med cheftræner Peter Hyballa, men så er der kun én løsning ifølge ham:

- Vi står med åbne arme. Hvis spillerne ikke er glade, så kan de forlade klubben. Men de vil heller ikke kunne få økonomisk kompensation, siger han.

I slutningen af maj præsenterede Esbjerg fB klubbens nye træner Peter Hyballa.
I slutningen af maj præsenterede Esbjerg fB klubbens nye træner Peter Hyballa.
Foto: Frederikke Hejbøl Jensen, Ritzau/Scanpix

Han tilføjer:

- Spillerne vælger ikke holdsammensætningen, træneren og det skal de forstå. Det kommer ikke til at være, som det har været før. Hvis spillerne tror det, så skal de komme videre, siger han.

Hvilket ansvar har I overfor spillerne?

- Vi har et ansvar over for interessenter, tilhængerne, medarbejderne og sponsorer og generelt hele fællesskabet, siger Paul Conway.  

quote

Hvis spillerne ikke er glade, så kan de forlade klubben. Men de vil heller ikke kunne få økonomisk kompensation.

Paul Conway, EfB-medejer

En månedstid senere bragte B.T historien om, at flere spillere ønskede den nytilkomne, tyske træner afsat, da de var utilfredse med tyskerens træningsmetoder og måde at behandle spillerne på.

Det fik spillerne til at involvere spillernes fagforening, Spillerforeningen, som mener situationen i 1. divisionsklubben er uacceptabel.

- Det er totalt trist, at en hæderkronet klub som Esbjerg er nået hertil. Der skal selvfølgelig være højt til loftet i konkurrencesport, men det her er langt over grænsen. Jeg har aldrig set magen til i dansk sport, hvor unge spillere fortæller, at de er bange for at møde ind på arbejde, siger Michael Sahl, der er direktør i Spillerforeningen.

Foreningen så sig nødsaget til at sende sagen videre til arbejdstilsynet, som nu kigger nærmere på forholdene i divisionsklubben.

Michael Sahl Hansen er direktør i Spillerforeningen, der er elitespillernes fagforening.
Michael Sahl Hansen er direktør i Spillerforeningen, der er elitespillernes fagforening.
Foto: TV 2

Fanklub: En trist udvikling

Steffen Kristensen, der er formand for fanklubben Blue Knights, synes, hele udviklingen er trist.

- Der er kun 48 timer til den næste kamp. Det er absolut ikke en optimal optakt til det, siger han.

- Hvis sagen er, som spillerne fortæller det, så er der ting, der ikke er i orden. Det er trist, at det skal være sådan, da det ikke er optimalt for, hvad der er gang i i Esbjerg. Jeg håber, snart vi kan komme videre, siger formanden.

Esbjerg fB spiller mod Helsingør lørdag klokken 13.30.