EfB lander på politikernes bord, og det møder modstand

Medlemmerne i byrådet i Esbjerg Kommune vil ikke drage konklusioner om, hvorvidt politikerne skal blande sig i den aktuelle sag om byens 1. divisionsklub.

Den aktuelle sag om Esbjergs 1. divisionsklub er nu rykket ind blandt byrådsmedlemmerne i Esbjerg. 

Mandag fortalte det socialdemokratiske byrådsmedlem Karen Sandrini, at hun ønskede at drøfte problemerne i fodboldklubben, og derfor havde hun netop sat det punkt på dagsordenen til det kommende økonomiudvalgsmøde i byrådet, for at kommunen kan tage stilling til, om den fortsat skal støtte 1. divisionsklubben.

Onsdag møder beslutningen dog kritik fra flere byrådsmedlemmer, som ikke mener, at politik og fodbold skal blandes sammen.

- Det er ikke noget, byrådet skal blande sig i, når det er en privat virksomhed, siger byrådsmedlem Olfert Krog fra Dansk Folkeparti.

- Det er ikke en byrådsanliggende sag, siger Hans Sønderby, Esbjerglisten. 

Karen Sandrini fortæller onsdag til TV SYD, at punktet forbliver en del af udvalgsmødet, men at hun ikke har yderligere kommentar.

Den vestjyske kommune har de seneste to år støttet EfB med en halv million kroner om året.

Gruppeformand uenig


Karen Sandrini har heller ingen opbakning fra sit bagland. Det fortæller gruppeformanden for Socialdemokratiet, Jørgen Ahlquist, til JydskeVestkysten

Han mener, klubben selv skal finde fodfæste i sagen, inden de som byrådsmedlemmer blander sig.

- Som diplomuddannet leder tager jeg dybt afstand fra, hvis "sherif-stjerner" og andre overgreb er en del af værktøjskassen, men Karen Sandrini er efter min mening for hurtigt ude, siger han til avisen og hentyder til Arbejdstilsynets igangværende arbejde. 

quote

Som kommune skal vi altid overveje, hvad vi kaster vores penge i.

Sarah Nørris, byrådsmedlem, Enhedslisten, Esbjerg

Afventer afgørelse

Rapporten og dens konklusion fra tilsynet er også en del af svaret hos blandt andre Diana Mose fra SF.

Hun mener nemlig, at det er nødvendigt at vente med politisk indblanding for at se, hvad den interne undersøgelse ender med.

- Førend vi som byråd gør noget, der kan skade både spillere, trænere og ledelse, så skal vi nok vente, for hvis vi trækker vores økonomiske støtte, så skader vi jo klubben. Det er dog klart, at hvis det står til troende, at spillerne har været udsat for det, som medierne skriver, så skal vi selvfølgelig tage vores støtte op til overvejelse, for så skal det i hvert fald ophøre, siger hun. 

Byrådets eneste medlem fra Enhedslisten, Sarah Nørris, ønsker generelt, at den økonomiske støtte til fodboldklubben skal tages op til overvejelse.

- Som kommune skal vi altid overveje, hvad vi kaster vores penge i. Vi kan selvfølgelig ikke rende fra en kontrakt, men jeg synes ikke, kommunen skal bruge penge på klubben, siger hun og understreger, at hun afventer konklusionen fra Arbejdstilsynet.

Den seneste udvikling i sagen om den omdiskuterede fodboldklub på Vestkysten er, at to spillere har fået ophævet deres kontrakter, skriver EfB på deres hjemmeside. 

Begge spillere er blandt de 21 spillere, som i et åbent brev til EfB’s ledelse har udtryk en 'stærk mistillid' til træner Peter Hyballa.

Læs hele det åbne brev fra spillerne til ledelsen i Esbjerg fB