EfB sælger svensker

Esbjerg fB har solgt Erik Friberg til en udenlandsk klub, og den 29-årige midtbanespiller har blot et halvt år efter sin debut spillet sin sidste kamp for klubben.

Erik Friberg har underskrevet en kontrakt med en udenlandsk klub på tre et halvt år, hvoraf de to sidste sæsoner er en option.

- Jeg har trivedes med alle og været meget glad for mit ophold i Esbjerg, men nogle gange opstår der i fodbold muligheder, hvor man må træffe en beslutning. Skal vi have chancen for endnu et udlandseventyr, inden det ældste af børnene når skolealderen, skal det være nu, siger Erik Friberg i en pressemeddelelse fra klubben.

Den 29-årige svensker kom fra den italienske klub, Bologna FC, til EfB på en treårig aftale inden forårssæsonen. Han har spillet 16 kampe og scoret ét mål.

- Erik kom via sin agent til os med sit ønske om at blive frigjort fra kontrakten, og det har vi accepteret efter en samlet afvejning af alle hensyn, siger træner Niels Frederiksen.

Erik Friberg kom til EfB på en fri transfer fra italiensk fodbold, og han havde forinden været med til at blive svensk mester med Malmö FF i 2013.

Salget af Erik Friberg forventes ikke at påvirke det økonomiske resultat for 2015.