TV der bevæger dig

Efter 15 år på landjorden: Esbjerg får igen en flyrute til hovedstaden

Nedtællingen til at rejsetiden mellem Esbjerg til København mindsket betydeligt. For nu er der kun ti dage til den nye flyrute fra Esbjerg til Kastrup.

02:22

1 af 2

2. marts klokken seks om morgenen der ruller et fly fra ES-Air ud fra Esbjerg Lufthavns terminal og sætter kurs mod landets største by, København. Derfra er det planen, at der fire gange dagligt skal flyves mellem Esbjerg og København.

- Vi er ved at være der, hvor vi skal være. Vi har en uge tilbage til at gøre de sidste ting klar, men når vi når til den anden marts, så skal vi nok være klar, siger direktør i ES-Air, Michael Marstal til TV SYD.

Og når projektet så kommer på vingerne, så bliver det priser der er til at betale. I hvert fald man hvis man sammenligner med priser på andre ture fra Esbjerg og til København. Med ES-air så koster en enkeltbillet 550 kroner. Fra Billund Lufthavn koster en billet 751 kroner. Et niveau som direktøren tror ligger det rigtige sted.

- Vi har skelet til, hvad det koster fra regionen og videre ud både med bil, tog og fly. Udfra det har vi gjort en stor indsats for at finde det niveau der gør det attraktivt rejse med os. Både for erhvervslivet og for private, siger Mikael Marstal til TV SYD.

01:24 Luk video

Se interview med Michael Marstal (1:24) her: