Efter kritik: Vandet bliver varmere i vestjyske svømmehaller

Esbjerg Kommune reagerer nu på kritik af for koldt vand i kommunens svømmebassiner. Vandtemperaturen bliver hævet med en halv grad.

Kolde børn der ryster, klaprer tænder og får blå læber efter en tur i svømmehallen. Det ønsker de ikke Esbjerg Kommune. Så nu tager kommunen konsekvensen.

- Vandtemperaturen har ligget på et stabilt niveau i mange år. Men vi er selvfølgelig lydhøre over for det ønske, der nu kommer om at justere. Så vandet bliver lidt varmere, siger formand for Kultur & Fritidsudvalget, Jakob Lose (V), i en pressemeddelelse.

quote

En halv grad har faktisk langt større betydning, end det lyder. Derfor er vi glade for, at kommunen reagerer så hurtigt.

Brian Marshall, klubchef, Esbjerg Svømmeklub

I Esbjerg Svømmeklub er flere børn blevet meldt fra deres svømmeundervisning, fordi børnene synes, at vandet er for koldt.

Derfor bliver temperaturen nu hævet med en halv grad i svømmebassinerne på Esbjerg Kommunes folkeskoler. Fra 27 til 27,5 grader.

- En halv grad har faktisk langt større betydning, end det lyder. Derfor er vi glade for, at kommunen reagerer så hurtigt og hæver vandtemperaturen, forklarer chefen for Esbjerg Svømmeklub, Brian Marshall. 

Siden 2010 har vandet i de kommunale svømmebassiner været mindst 27 grader varmt. Den temperatur bliver altså nu hævet til 27,5 grader.