Efter sager om dårligt arbejdsmiljø - byrådsmedlem forlader Dansk Folkeparti

Dansk Folkepartis eneste medlem af byrådet i Esbjerg har nu forladt partiet

Balladen i Dansk Folkeparti er langt fra at være slut.

Endnu et medlem har forladt partiet. Denne gang er det partiets eneste medlem i Esbjerg Byråd, Olfert Krog. Det skriver JydskeVestkysten.

Dermed bliver Olfert Krog endnu et navn i rækken, der forlader partiet.

Til avisen siger han, at hans udmelding isoleret set ikke har noget med valget af partiets formand, Morten Messerschmidt, at gøre.

Ifølge ham har flere ting i partiet det seneste halve år været medvirkende til hans afsked med partier.

Det er blandt andet de seks folketingsmedlemmers flugt, kritikken af det dårlige arbejdsmiljø hos partiet på Christiansborg samt Kristian Thulesen Dahls udeblivelse fra en valgfest i forbindelse med afstemningen om forsvarsforbeholdet. 

- Det sidste er bare hovedet på sømmet - sagen om det elendige arbejdsmiljø for partiets medarbejdere har jeg simpelthen ikke kunnet forlige mig med. Man skal ikke blive syg af at gå på arbejde, hverken i et parti, der kæmper for de svage i samfundet, eller andre steder, siger han til JydskeVestkysten.

Tre folketingsmedlemmer, som enten er i valgt i eller har en tilknytning til Syd- og Sønderjylland, forlod partiet i februar kort efter udnævnelsen af Morten Messerschmidt som ny formand i Dansk Folkeparti.

Det er Hans Kristian Skibby fra Hedensted, Karina Adsbøl fra Kolding samt Marie Krarup, der blev valgt ind til Folketinget i Esbjerg Omegnskreds første gang i 2011.

Seks folketingsmedlemmer er smuttet


Spidskandidaten fra det seneste kommunalvalg fortsætter dog som løsgænger i byrådet.

For et par dage siden forlod Kristoffer Hjort Storm, der er Rådmand for Senior- og Omsorgsforvaltningen i Aalborg Kommune, som den seneste også partiet.