TV der bevæger dig

Elektronisk musik bliver til med vand

Lydknust er navnet på en elektronisk musikfestival, som lørdag løber af stablen i Esbjerg

00:38

Hør Hviledag spille på Lydknust. Video: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Dryp, dryp. Dryp.

I et rum på Huset i Esbjerg står Anton Friisgaard med sine fire hjemmelavede vandhaner og spiller musik. Det lyder måske lidt anderledes, men kunstneren Anton, med kunstnernavnet Hviledag, medgiver også, at han er ret passioneret omkring sin musik.

- Det går langsomt op for mig, hvor stor en nørd jeg er. For et par måneder siden troede jeg ikke, jeg var en særlig stor nørd. Men lad os være ærlige, jeg er en rimelig stor nørd, griner Anton.

Ordet nørd skal her forstås i ordets bedste mening. Anton Friisgaard har brugt to år på at forfine og skabe sin musik, som han kalder ’Waterphase’. Han er kunstner på fuld tid og er dedikeret til at dyrke andet end popmusik. I stedet dykker han ned i lyde og flow og skaber sin musik på den måde.

Lørdag aften deltager han i den elektroniske musikfestival Lydknust i Esbjerg, der er arrangeret af elever på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg. Anton spiller ambient musik. Musik, der ifølge ham selv handler om teksturer, flow og klang, i stedet for rytme og energi.

Det går langsomt op for mig, hvor stor en nørd jeg er.

Anton Friisgaard

Helt præcist har Anton fire hjemmelavede vandhaner, der drypper med forskellige tempi. Dråberne rammer en sensitiv overflade, som skaber både lyd og lys.

Lørdag spillede Hviledag på Lydknust i Esbjerg. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

- Vand har en ret spændende karakter. Som symbol er vand livgivende, men det er også flydende, og jeg kan styre det, så det er et godt materiale at arbejde med. Musikken får et ret spændende flow samtidig med, at musikken bliver visualiseret, siger Anton.

I alt optræder 13 kunstnere på musikfestivalen Lydknust. Derudover finder man flere visuelle kunstnere, som har været med til at dekorere scenerne under festivalen.

Øverst i artiklen kan du høre Anton Friisgaard spille sin musik.

Mest sete på tvsyd.dk