Elever bør lære om elektronik

Nu skal et projekt i Esbjerg få unge til at interessere sig for elektronik.

- Der mangler tilbud til de unge, der interesserer sig for elektronik. Tidligere var der mulighed for at vælge elektronikundervisning i folkeskolen og som ungdomsskoletilbud, men det er for længst slut, og det er ærgerligt, lyder det fra René Madsen, der er formand for Experimenterende Danske Radioamatører i Esbjerg.

Derfor har foreningen lavet et ungdomshold for børn og unge. Her er otte børn i alderen 12-16 år indtil videre tilmeldt.

- Det kan jo undre, at elever skal have billedkunst, håndarbejde og sløjd som fag i skolen, men ikke elektronik, når vi satser på robotter og avanceret automationsteknologi her i landet, lyder det fra René Madsen.

Ungdomsholdet i Esbjerg er det første af sin slags i Danmark, selvom Experimenterende Danske Radioamatører har 50 foreninger, men det er svært at få ungdomshold op at stå pga. manglende ressourcer til lokaler, undervisningsmaterialer etc.

- Men jeg håber da, at vi på et tidspunkt kan få ressourcer til at udvide tilbuddet til hele landet, lyder det fra René Madsen.

Tag med i førerbunkeren
Vil du se, hvordan der ser ud i en rigtig radioamatørs førerbunker, så se med i programmet Naboer, der besøger René Madsen i hans hjem i Guldager. Det er direkte tv kl. 15 på TV SYD+. Programmet genudsendes kl. 19.55 og 22.40.