Elever dyster i at være bedst til mad med med kål

100 skoleelever i Esbjerg kæmper tirsdag om en finaleplads til DM i Madkamp i Odense i næste uge.

Opgaven i semifinalen lyder: lav en 3-rettes menu med kål, - også desserten skal være noget med kål.

Kål er en af Danmarks ældste og meste c-vitaminrige grøntsager. Men i mange år har kål ikke være danskernes foretrukne grøntsag på middagsbordet, - og slet ikke de unges.

Det skal Danmarks Mesterskaberne i Madkamp være med til at ændre.

Elever fra 6.- 8. klasser på skoler landet over, har hen over vinteren i madkundskab øvet sig i at lave lækker mad med kål.

7. klasse fra Vitaskolen i Esbjerg deltager tirsdag i semifinalen, og de er klar til kamp med en menu sprængfyldt med kål-vitaminer.

Forretten står på kål-sushi, hovedretten er pasta med broccoli og mascarpone sovs og desserten er simpelthen kålbomber med flødeskum.

Den klasse der vinder semifinalen tirsdag går videre til finalen i Odense d. 17. marts, hvor nogle af landets bedste kokke vurderer resultaterne.

DM i Madkamp for Folkeskoleelever