Eliteidrætsklasse i Esbjerg overlever

Eliteidrætsklasser har fået lov til at overleve, selvom statsforvaltningen havde dømt dem ulovlige.  

Men nu har nuværende og kommende eliteidrætsklasser i folkeskolen fået dispensation af Undervisningsministeriet til at fortsætte med at optage elever på baggrund af et særligt talent inden for forskellige idrætsgrene, skriver berlingske.dk.

- Der skal være mulighed for, at vi har en idrætselite i Danmark. Det ville være helt håbløst, hvis vi ikke kunne fortsætte med at udvikle sportsfolk af en høj kaliber. Derfor er det vigtigt, at vi plejer deres talenter. Vi synes, det er meget vigtigt, at eliteidrætsklasserne kan fortsætte, og det har undervisningsministeren erklæret sig enig i, siger de Konservatives uddannelsesordfører, Rasmus Jarlov.

Han havde gerne set, at det også blev tilladt at oprette eliteklasser til de boglige fag, men foreløbig gælder aftalen kun eliteidrætsklasserne, skriver berlingske.dk.

Rundt om i landet findes der 21 skoler med særligt fokus på talentfulde, unge sportsudøvere, der var truet af en afgørelse fra statsforvaltningen i september, hvor en ny eliteidrætsklasse i Esbjerg Kommune blev kendt i strid med princippet i folkeskoleloven, som giver alle lige ret til folkeskolen.