Flugtbilist varetægtsfængslet for at køre cyklist ihjel i brandert

33-årig nordjyde sigtet for uagtsomt manddrab og spritkørsel. Han blev standset cirka 50 kilometer fra stedet.

Artikel er opdateret efter grundlovsforhøret mandag. 

En forbipasserende på Tarp Byvej i Tarp nord for Esbjerg fandt søndag eftermiddag en livløs mand liggende på vejen. Ved siden af manden lå en cykel.

- Der er tale om en 63-årig mand fra lokalområdet, som er blevet påkørt. En akutlæge har erklæret ham død på stedet, fortæller Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Skoda i vild kørsel

Politiet modtog anmeldelsen klokken 13.20. Inden da havde man modtaget en anden anmeldelse om en grå Skoda, som kørte råddent omkring Guldager, der også ligger nord for Esbjerg.

Efter ulykken modtog politiet endnu en anmeldelse om en Skoda i vild kørsel. Og denne gang fortalte anmelderen, at bilen havde skader foran.

Mistænkes for at være påvirket af alkohol

- En af vores patruljer finder bilen ude i nærheden af Vejen, og føreren af bilen bliver anholdt og sigtet for færdselsdrabet, fortæller Erik Lindholdt.

Politiet har sigtet manden, en 33-årig nordjyde, for spirituskørsel i forbindelse med færdselsuheld og for uagtsomt manddrab.

Mandag blev den 33-årige nordjyde fremstillet i grundslovsforhør og er varetægtsfængslet i fire uger. Den sigtede erkender delvist skyldig og har ikke kæret varetægtsfængslingen.