TV der bevæger dig

En god dag til MC-træf: Skrev kun 27 forseelser

En enkelt bil, der kørte 173 km/t på motorvejen ved Esbjerg. Men ellers kun mindre sager i forbindelse med motorcykeltræffet i Esbjerg.

02:03

Politiet syntes, at påsketræffet forløb fredeligt.

Foto: John Melin, TV SYD

1 af 2

Kenneth Benfeldt, faglig koordinator, færdselspolitiet, kalder det en god dag, selv om der blev noteret 27 færdselsforseelser.

- Erfaringerne har jo vist, at der er sket nogle alvorlige ulykker, når trafikken skal fra Esbjerg. Dem vil vi gerne forsøge at dæmme op for ved at få farten sat ned.

Civile videobiler har patruljeret rundt om byen efter den traditionelle parade-kørsel. Og de bliver på vejene  et stykke tid endnu.

Der var knap 1000 deltagere. Det er markant færre end tidligere år.

Kenneth Benfeldt fra færdselspolitiet kalder det en god dag - for borgerne og motorcyklisterne. Foto: John Melin, TV SYD

- Dagen har været god. Borgerne har været glade, og motorcyklisterne har været glade.  Der er ikke skrevet så mange sager inde i byen, selv om det ikke er vores mål at skrive så mange som muligt. Vores mål er, at alle kan færdes sikkert, siger Kenneth Benfeldt til TV SYD.

Som noget nyt har færdselspolitiet måtte styre rockere fra Bandidos, som ville køre med i år.

- Vi har haft en god dialog forud for arrangementet. Og de har gjort det, vi bad dem om, så på det punkt er vi ganske tilfredse.

Han ser ikke noget odiøst i, at Bandidos deltog i kørslen.

- De er jo også motorcyklister og ønsker også at komme og nyde påsketræffet. Så de har haft en tur lidt før de andre.

Læs også Se video: Færre til MC-parade i Esbjerg

Læs også MC-folket mødes i Esbjerg for 29. gang

Borgerne nød synet af de mange motorcykler. Foto: John Melin, TV SYD