TV der bevæger dig

En lokaludgave af Drengeakademi skal hjælpe Esbjerg-drenge

Et nyt samarbejde mellem Esbjerg Kommune og Løkkefonden skal hjælpe drenge i syvende klasse, der er kommet bagud i skolen.

Pól og Jonas her kæmper hver især med ét fag i skolen. Foto: Pia Thorsen, TV SYD

Drenge fra syvende klasse, der er kommet bagud i skolen, får nu en ekstra chance. Løkkefonden har sammen med Esbjerg Kommune nu lavet et samarbejde med kommunens syvendeklasser. Omkring 50 drenge var til aften mødt op til et møde om det nye akademi.

Drengene har mulighed for at komme på en 12-dages camp, hvor de både rykker sig fagligt, men også socialt. En af de drenge, der gerne vil med på campen, er Pól Sundskrad.

Vil du gerne med på akademiet?

- Ja, det vil jeg meget gerne! Det er meget godt, at man kan sådan noget, siger Pól Sundskrad, elev i 7. klasse til TV SYD.

Arbejder med andet end faglige ting

På campen skal drengene blandt andet arbejde med karaktertræk, fordi drengene ofte en tendens til at give op for hurtigt, når de laver lektier.

- Det er ikke kun det faglige, vi har fokus på. Vi har også fokus på de sociale kompetencer, vedholdenhed og nysgerrighed, siger Nikolaj Flodgaard, lærer på Cosmosskolen, afdeling Spangsbjerg.

Vedholdenhed er noget, som klassekammeraten Jonas bøvler med.

- Jeg giver for hurtigt op, for min selvtillid er ikke særlig god. Så npr jeg prøver at stave vil jeg gerne have andre folk til at hjælpe, siger Jonas Thomsen Larsen, der også går i syvende klasse.

Fælles for begge drenge er, at de hver har et fag, hvor de føler sig bagud. Og det er her, Drengeakademiet kan hjælpe dem. På Drengeakademiets 12 dages-workshop til foråret er der 32 pladser, og alle kommunens drenge i syvende klasse kan ansøge om at komme med. 

Læs også Jon Sørensen viser vejen for andre syddanske mænd