Energien kommer til at sprudle i Esbjerg

Onsdag mødes over 1000 efterskoleelever til energifestival i Esbjerg. Her skal de deltage i workshops og holde fest på Torvet.

Energifestivalen er arrangeret af Sport & Event Park Esbjerg i samarbejde med Energimetropol Esbjerg og Efterskoleforeningens Syd- og Sønderjyske Region.

Dagens omdrejningspunkt er de 43 forskellige workshops, som byder på vidt forskelligt indhold. Der vil f.eks. være mulighed for at deltage i Nak & Æd, lære at sejle, prøve saunagus eller curling.

Det betyder, at Blue Water Dokken, Granly Hockey Arena, Blue Water Arena, Esbjerg Tennishal, Esbjerg Curlinghal, Esbjerg Badmintoncenter, Svømmestadion Danmark, Flexbanerne og Esbjerg Spa & Wellness alle åbner dørene for workshops.

I år har Esbjerg Havn og Fiskeri- og Søfarsmuseet også workshops på programmet, ligesom Marstal Navigationsskole også deltager. Derudover deltager Esbjerg Kommunes Bibliotekter, Yogahuset Esbjerg samt lokale sportsforeninger med workshops. 

Det er i år anden gang, at Energifestival afholdes, og der er sket en del ændringer i programmet siden april 2016, hvor det blev afholdt første gang. Den største forandring er dog afslutningen. klokken 15 marcherer elever og lærere i fælles flok gennem byen fra Blue Water Dokken til Torvet i Esbjerg. Her vil der fra klokken 16 være et stort afslutningsshow, hvor alle selvfølgelig er velkomne til at være med.