Engelsk komedie bliver optaget i Hollywoodregn på Vestkysten

Den internationale spillefilm ”Denmark” er i disse dage ved at blive optaget midt på Torvet i Esbjerg - med danske statister i regnvejr.

Det er ikke så tit, det sker. At store udenlandske filmselskaber kommer til danske byer for at optage deres film. Men i disse dage danner Esbjerg rammen om en engelsk komedie med superskuespiller i hovedrollen.

Rafe Spall, der er kendt fra filmene Life of Pi, Prometheus og snart Jurassic World, spiller en walisisk bums.

- Han kommer til Danmark med en drøm om at blive arresteret og sendt i fængsel, for han har hørt, at danske fængsler er helt specielle, siger filmens producer, Ed Taflan, til TV SYD.

Nogle af optagelserne foregår midt på Torvet i Esbjerg. I Hollywood-regnvejr. På turistkontoret glæder man sig derfor til at filmen får premiere og toner frem på lærredet i hele verdenen.

quote

Han kommer til Danmark med en drøm om at blive arresteret og sendt i fængsel, for han har hørt, at danske fængsler er helt specielle.

Ed Taflan, producer, Komedien Denmark

- Vi håber, det bliver en smuk komedie. Det er rigtig fint at se, at Esbjerg bliver eksponeret, forklarer Marie Dalgas Warming, der er kommunikations- og turismemedarbejder hos Visit Esbjerg.

Filmen har også trukket unge, danske skuespillertalenter til byen.

- Det er vildt spændende at opleve, hvordan de helt store skuespillere, instruktører og alle på filmsettet arbejder, siger Rikke Molgjer Højberg fra Aalborg.

Den walisiske bums, der altså bare vil have lidt god mad i et behageligt dansk fængsel, møder imidlertid en smuk pige i Esbjerg - og gæt selv, hvad der så sker.

Filmholdet ved ikke selv, hvornår Denmark får premiere, men regner med, at det tidligst bliver næste sommer.