Er det flyet, der skal flyve Esbjerg-København?

Nøglepersoner fra erhvervslivet i Esbjerg fik mandag mulighed for at prøve det fly, som måske skal genføde en flyrute fra Esbjerg til København.

En initiativgruppe bag flyruten søger erhvervslivets opbakning til at stifte selskabet ES-Air A/S. Selskabet har kontakt med det danske flyselskab Jet-Time, som skal være operatør på ruten. Esbjerg Lufthavn vil stå for handling og booking.

Advokat Anders Steenstrup er talsmand for gruppen. Han er overbevist om, at det kan lade sig gøre:

- Det her er det mest seriøse koncept, der overhovedet er muligt. Nu må erhvervslivet træde frem, hvis vi vil noget med tilgængeligheden i forhold til Esbjerg, siger han.

Projektet har brug for fem millioner i kapital. Initiativgruppen forestiller sig, at 10 firmaer kan indskyde hver en halv million kr.

Hvis det lykkes, er der lagt op til et overskud allerede det første år.

- Jet Time har sat utroligt meget ind i forhold til finansiel imødekommenhed og kommunen, som driver lufthavnen, giver rabatter på afgifter i det omfang, det er muligt, siger Steenstrup.

Hvis ruten kommer i luften, er der planlagt fire daglige ture frem og tilbage. Flyvetiden bliver 45 minutter ? og der flyves i et fly med 66 pladser. I kalkulationen er regnet med en belægning på 40 procent ? svarende til 27 passagerer.