TV der bevæger dig

Es-Air lukker København-rute efter kun en måned

Den 2. marts åbnede Es-Air A/S en helt ny rute mellem Esbjerg og København. Men ruten har ikke fået den succes, som der var håbet, og derfor lukker selskabet nu ruten igen.

02:21

Det blev ikke til mange dage på vingerne. Es-Air opgiver ruten mellem Esbjerg og København efter blot 28 dage.

1 af 2

Daglige afgange til og fra den vestjyske hovedstad, Esbjerg, så erhvervslivet i vest kunne blive koblet tættere sammen med København. Det var hensigten, da en flyrute mellem de to byer i hver sin ende af Danmark åbnede i starten af marts.

Men ruten fik ikke lov at leve længe. Es-Air har onsdag meddelt, at de lukker ruten end igen mandag den 30. marts. Kun 28 dage efter de første passagerer kunne tage turen på tværs af landet. Ifølge direktør Mikael Marstal, så havde ruten ikke en chance.

- Det var ikke engang tæt på at lykkes. Og havde vi været tæt på, så havde vi selvfølgelig også kørt videre for at se, om det kunne bære, siger han til TV SYD.

Men han er ikke afvisende overfor, at ruten måske kan opstå igen, hvis der bliver fundet en form, der passer til den efterspørgsel, der måtte være.

- Nogen i initiativkredsen har i hvert fald fået smag for det her. Så hvis man kan finde et set-up, der fungerer, så kan det sagtens ske, at ruten genopstår, slutter direktøren.