TV der bevæger dig

Esbjerg-borgmester skuffet over Siemens

Siemens Wind Power har valgt at placere deres nye fabrik i England og ikke i Esbjerg. Det skuffer Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup, der allerede havde reserveret en grund til fabrikken.

01:24

Der bliver ingen havvindmøllefabrik i Esbjerg. Siemens valgte i stedet at placere fabrikken i England.

1 af 2

Esbjerg kommer ikke til at lægge grund til den nye havvindmøllefabrik, som Siemens vil opføre inden 2020. Det skuffer i kommunen, der gerne havde set sig yderligere markeret på landkortet. Derudover ville fabrikken have tilført kommunen 1000 nye arbejdspladser.

Siemens' administrerende direktør Jens-Peter Saul kontaktede personligt Esbjerg-borgmester Johnny Søtrup for at overbringe budskabet. Johnny Søtrup fortæller i en pressemeddelelse, at Siemens ikke kunne sætte en finger på den hjælp, virksomheden i hele processen har fået fra Esbjerg Kommune.

Et af de afgørende argumenter for at placere den nye fabrik i England var, at cirka 70 procent af møllerne skal placeres på engelsk jord og havbund.

Leder efter ny køber

Efter at Siemens har truffet sit valg, vil kommunen nu arbejde på at finde en ny anvendelse for de 2 millioner kvadratmeter jord, der er reserveret ved motorvejen øst for Esbjerg mellem bydelen Kvaglund og byen Andrup.

- Esbjerg har jo en perfekt placering i forhold til udskibning af vindmøller, det er jo også grunden til at mere end 60 procent af alle havvindmøller, der p.t. opstilles i Nordsøen udskibes via Esbjerg Havn. Infrastrukturen er optimal, og vi arbejder nu målrettet på, at finde andre virksomheder, som kan se en fordel i Esbjergs centrale placering, siger Johnny Søtrup.