TV der bevæger dig

Esbjerg Energy ét point fra at skrive historie

Med en 4-3 sejr over IFK Helsinki i Granly Hockey Arena er Esbjerg Energy nu kun et enkelt point fra at spille sig videre i Champions Hockey League.

Brock Nixon fra Esbjerg Energy blev matchvinder fredag aften med sin scoring til 5-4.

Med blot få sekunder tilbage på kamp-uret sørgede Esbjergs canadiske forward, Tyler Fiddler, for udligning til 4-4 i Champions Hockey League-kampen hjemme mod IFK Helsinki.

Og blot 31 sekunder inde i den forlængede spilletid afgjorde hans landsmand, Brock Nixon, sagerne til vestjydernes fordel med sin scoring til 5-4 og sikrede dermed to point til Esbjerg.

Læs også Esbjerg Energy er én sejr fra europæisk avancement

Aftenens to point er ikke helt nok til at gå videre i Champions Hockey League. Men med et enkelt point i returkampen i Helsinki søndag kan esbjergenserne skrive historie ved at være det første danske klubhold, der når så langt i Champions League.

I gruppe H ligger sidste uge modstander Zug på en suveræn førsteplads med 11 point for fire kampe, mens Esbjerg Energy indtager andenpladsen med tre point for tre kampe. Helsinki ligger sidst med et enkelt point.

Vinder Helsinki søndag i ordinær spilletid mod Esbjerg, er finnerne videre sammen med Zug i kraft af fire point - altså ét mere end Esbjerg Energy.

Returkampen spilles søndag kl. 18.00.

 

Mest sete på tvsyd.dk