TV der bevæger dig

Esbjerg er klar til en cykel-revolution

Politikerne i Esbjerg vil gøre det mere attraktivt at cykle. Derfor kommer der nu flere cykel p-pladser i byen. Nogle af dem bliver endda hærværkssikrede.

00:22

Emil Ludvigsen er studerende, og glad for udsigten til en sikker cykelparkering.

Nu kommer der langt bedre muligheder for cykelparkering i Esbjerg. Foto Arkiv.

1 af 2

Politikerne kalder det selv for en mindre revolution, der giver borgerne ikke mindre end 270 nye grunde til at bruge cyklen som transportmiddel i Esbjerg.

Det er en gevaldig opgradering af cykel p-pladserne i Esbjerg, der snart venter cyklisterne og som får politikerne til at glæde sig.

Esbjerg kommunes Teknik og Byggeudvalg har nemlig besluttet, at der skal etableres 162 nye cykel p-plader centralt i byen og tilsammen med de 108 nyeetablerede p-plader ved busterminalen, skal det være med til at give cyklisterne bedre muligheder for parkering.

Nogle af de nye p-plader bliver hærværkssikrede cykelbokse, der skal beskytte de ofte kostbare cykler.

De 270 nye cykel p-pladser løber op i 1,8 millioner kroner. De 740.000 kroner kommer dog fra Trafikstyrelsen pulje til cykelstier og cykelparkering.

Se her hvor de nye cykel p-pladser skal være

108 af de nye cykelparkering er etableret ved den nyrenoverede busterminal. Placeringen tager hensyn til den kommende cykelbro, som skal forbinde Midtbyen med Østbyen.

På Torvet udskiftes de eksisterende cykelparkeringer ud mod Skolegade, så der bliver plads til 50 ekstra cykler. Stativerne bliver de samme, som sættes op i sidegaderne til Kongensgade for at skabe visuel kontinuitet i gågadeoplevelsen. Cykelstativerne bliver flytbare, så de kan tages væk ved større arrangementer på Torvet.

Byparken har i dag ingen cykelparkering, men ved indgangen til legepladsen etableres der 10 nye cykel p-pladser.

På forpladsen ved Blue Water Arena kommer der 56 nye cykel p-pladser i samme stil som de eksisterende cykel p-pladser.

I Nørregade ved Museumspladsen kommer der 5 – 10 hærværkssikrede cykel p-pladser. Antallet afhænger af den løsning, som bliver valgt.

I Jernbanegade foran Banegården kommer der stativer med forhjulsparkering, hvor 10-15 cykler kan holde.

Der er planer om at gøre Norgesgade til cykelgade, og derfor laves der cykelparkering foran Norgesgade 2, som også brugerne af den kollektive trafik kan bruge.

 

Mest sete på tvsyd.dk