Esbjerg får nyt og større vaccinationscenter

Fra den 1. marts står et nyt vaccinationscenter klar til brug på Ørnevej i Esbjerg.

På grund af et øget behov for både test og vaccination bliver test- og vaccinationscentret på Randersvej 42 i Esbjerg nu fysisk adskilt.

Fremover skal test- og vaccinationscentrene i Esbjerg betjene endnu flere borgere, og derfor flytter vaccinationscentret ud af lokalerne på Randersvej og ind i nysistandsatte omgivelser på Ørnevej.

Det oplyser konstitueret afdelingsbioanalytiker for Testcenter Sydvestjylland Anne Pultz Lauridsen.

- Det er et spørgsmål om plads. Vi har fået mulighed for at teste og vaccinere flere borgere, hvilket er rigtig glædeligt. Derfor får vi også brug for nogle større lokaler, siger Anne Pultz Lauridsen.

Imødekommer også kritik 

Det nye vaccinationssted vil også imødekomme den kritik, der har været af, at folk på vej til vaccination skulle bruge samme indgang som borgere, der skal testes, og derfor kan være smittet. 

Dørene til det nye vaccinationscenter åbner efter planen 1. marts, og det falder sammen med, at vaccineleverancerne stiger. Fra februar til marts forventes vaccineleverancerne nemlig at blive fordoblet.

Det nye vaccinationscenter henvender sig primært til borgere, der ankommer i bil, da de offentlige transportmuligheder til Ørnevej ikke er så gode. For dem, der ikke har mulighed for at tage bilen, vil det stadig være muligt at blive vaccineret på Randersvej.

Hvor mange ansatte, der følger med fra Randersvej, og hvor mange nye, der skal ansættes, er endnu ikke afklaret.

Ud over vaccinationscenteret vil borgere i Esbjerg, Vejen, Varde, Fanø, Billund og Grindsted få mulighed for at blive vaccineret ved pop-up vaccinationsklinikker fra 1. marts. Derudover vil enkelte udkørende enheder kunne vaccinere udvalgte borgere.