TV der bevæger dig

Esbjerg-fans udelukket fra Brøndbykamp

Fans af Randers FC og Esbjerg burde have lov at komme ind og se kampene mod Brøndby, skriver danske fanklubber i et åbent brev til DBU.

Nordea-tribunen i Brøndby er forbeholdt gæsternes fans. Men Esbjerg og Randers-tilhængere må ikke stå her i de første to kampe. (Brøndby hjemmeside)

Brøndby er blevet idømt en straf af Dansk Boldspil-Union (DBU), som betyder, at klubben skal spille mindst to kampe uden tilskuere. Det går fejlagtigt ud over fans fra Esbjerg og Randers.

Rammer de forkerte

Det mener Danske Fodbold Fanklubber (DFF), som i et åbent brev til DBU's disciplinærudvalg skriver, at unionen straffer uskyldige, og at straffen rammer de forkerte.

I februar stadfæstede DBU, at Brøndby skal spille søndagens superligakamp mod Randers FC og pokalsemifinalen mod Esbjerg uden tilskuere.

Hårde sanktioner

DFF har med interesse læst dommen, som slår ned på de fodbolduroligheder til efterårets pokalkamp mellem FC København og Brøndby, hvor Brøndby-fans invaderede banen.

- Vi har forståelse for, at der skal hårde sanktioner til, dels for at statuere et eksempel, dels fordi der til denne kamp var tale om mange og store overtrædelser af regler, og fordi vi har set en eskalering af uroligheder gennem tiden, skriver DFF.

Anmodning

Fanklubberne vil vi dog gerne komme med et budskab:

- Vi kan til dels acceptere, at man udelukker samtlige Brøndby-fans fra deres eget stadion.

- Dog havde vi gerne set, at man havde sat ind overfor de fans, som laver balladen, og ikke straffer de børn og voksne, som sad på tribunerne og ikke deltog i baneløberiet.

- Der, hvor vi ikke har forståelse for dommen, er, når det rammer fans, som ikke har været involveret i den pågældende kamp.

- Her tænker vi på de fans, som nu ikke kan komme til fodbold, fra henholdsvis Randers og Esbjerg, lyder det fra DFF.

Fanklubberne anmoder derfor DBU om, at man til de to første kampe på Brøndby Stadion vil lade fans fra Esbjerg og Randers tage med og støtte deres hold.

- DFF vil derfor appellere til, at det bliver muligt at holde udebaneafsnittet åbent, så disse uskyldige fans fortsat kan følge deres hold og ikke skal straffes for noget, som andre har gjort.

- DFF vil foreslå, at man lader den officielle fanklub og moderklubben i de to berørte klubber stå for salg af billetter, så man på den måde undgår, at billetterne skulle falde i forkerte hænder, foreslår DFF.

Brøndby har anket DBU's afgørelse til Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) appeludvalg.

Mere sport