Esbjerg får festival for folkemusik

Esbjerg får en folkemusikfestival, der i Kristi Himmelfartsferien samler vækstlaget på den danske folkemusikscene og byder på en festlig forlænget weekend med sang, dans og spil.

Fra september bliver Esbjerg en uddannelse rigere. Folkemusikerlinjen på Syddansk Musikkonservatorium rykker fra Odense til Esbjerg. For at tage godt imod både nuværende og kommende elever på uddannelsen og det omkringliggende miljø har en række lokale musik-arrangører taget initiativ til en festival for alskens folkemusik.

FOLK OG fæstival er navnet - og fæstival med æ er ikke en stavefejl.

Blandt festivalens centrale arrangører er bl.a. Huset Esbjerg.

- Det er en fornøjelse at kunne bakke op om de lidt mere skæve initiativer, og folk er altid sjovt. Faktisk har folkemusikken aldrig været så interessant, hvilket kan ses på både besøgstal, pladesalg og omtale, siger Husets daglige leder Sune Rasmussen.

En anden vigtig medspiller er selvsagt Syddansk Musikkonservatorium.

Udover Huset Esbjerg og Syddansk Musikkonservatorium har også Folk In Vest og Folkemusikstævnet ROD en finger med i spillet. Selvom festivalens epicenter til en start vil være Huset og Konservatoriet, inviteres byens og regionens spillesteder til at bidrage til festivalprogrammet med koncerter og andre relevante events. Arrangørerne håber således, at initiativet på sigt kan spredes til resten af regionen.

- Se mere om den nye festival her