TV der bevæger dig

Esbjerg får nyt strøg til 10 millioner

Gågaden i Esbjerg omdannes for 10 millioner kroner. Den første etape af fornyelsen af Kongensgade bliver strækningen mellem Kirkegade og Smedegade, der bliver gennemført fra næste år.

Sådan kommer Esbjergs gågade til at se ud i 2015. Foto: nadi

Tirsdag blev vinderen af arkitektkonkurrencen om omdannelsen af Kongensgade offentliggjort. Det blev et team med landskabsarkitekt Preben Skaarup i spidsen, som nu skal stå for omdannelsen af Kongensgade.

- Vinderforslaget har en helt særlig belægning udformet som ?havbund? og det kombineret med de særlige lyseffekter i krydsene er helt unikt og som passer godt til Esbjergs særlige identitet ved vandet, siger Esbjergs borgmester Johnny Søtrup.

 

Fakta om Esbjergs gågade:


Gågaden blev etableret i perioden 1979- 1983, og indretningen er stort set uforandret, bortset fra enkelte opdateringen f.eks. nye lamper i 2006.

Sommeren 2012 blev der lavet en række forsøg i Kongensgade med opholdsteder, aktiviteter, trafikløsninger mv. Forsøgene blev omhyggeligt evalueret bl.a. med spørgeskemaer og for første gang i kommunen historie blev debat på Facebook afprøvet.

I tæt samarbejdet med borgerne og erhvervslivet er grundlaget for arkitektkonkurrencen udarbejdet. Der har været afholdt byfornyelsesmøder med områdets borgere, dels har der været debatteret i Esbjerg Byforum under bymidtesamarbejdet med repræsentanter beboere, organisationer og erhvervslivet.

Forslagene vil blive udstillet i Rådhushallen fra den 7. til og med den 18. oktober 2013.