Esbjerg fB fik et godt resultat i Polen

Esbjerg fB fik torsdag aften et godt udgangspunkt med hjem fra Polen til returkampen mod Ruch Chorzów i kvalifikationen til Europa League. I et regnfuldt opgør blev det 0-0.

Et voldsomt skybrud over Gliwice i Polen havde forsinket esbjergensernes ankomst, og kampstart blev udsat med ti minutter. Da kampen endelig kom i gang, blev det dog med Esbjerg i kontrol med spillet.

Esbjerg fB startede godt på den regnvåde bane i Gliwice, Polen, og satte sig hurtigt på spillet. Kampens første chance kom dog først, da polakkerne kom igennem i venstre side og sendte bolden ind til Grzegorz Kuswik, der fra kort afstand sparkede bolden over målet.

EfB'erne holdt fast i spillet, men den næste store chance opstod igen ved polakkernes fødder, da Lukasz Surma hamrede bolden mod mål fra 25 meters afstand, og publikum brød ud i jubel. Jublen forstummede dog, da linjedommeren vinkede for målspark.

Pausens indskiftning af Magnus Lekven gav flere offensive afleveringer, og det havde nær ført til et hurtigt mål, da Martin Pusic kom igennem i venstre side og sendte bolden ind til Mick van Buren. Hans afslutning blev dog blokeret i sidste øjeblik.

Som tiden gik virkede esbjergenserne tilfredse med at få et enkelt point med hjem fra Polen, og der blev ikke presset voldsomt på for en scoring. I slutminutterne pressede polakkerne dog på i den anden ende, og da Jens Berthel Askou sendte en hård bold tilbage til Martin Dúbravka, fik han den ikke under kontrol med det samme. I stedet afleverede han lige i fødderne på Michal Szewczyk, der løftede bolden over ham men måtte se afslutningen afvist af stolpen. Flere chancer kom ikke, og kampen sluttede 0-0.

- Jeg sagde til spillerne efter kampen, at jeg var tilfreds med resultatet men ikke med spillet. Ruch Chorzów spillede mere eller mindre, som vi havde forventet, sagde Niels Frederiksen efter kampen.