TV der bevæger dig

Esbjerg fB har underskud på 13,3 millioner kroner i første halvår

Esbjerg fB har fredag formiddag offentliggjort resultatet af regnskabet for de første seks måneder i 2016. Regnskabet afspejler klubbens sportslige nedtur med et underskud 13,3 millioner.

Regnskabet afspejler klubbens sportslige nedtur med et underskud 13,3 millioner. Foto: Christina Simonia Straarup, studie77.dk

EfB Elite A/S realiserede i årets første seks måneder et underskud på 13,3 millioner kroner før skat mod et overskud på seks millioner kroner  i første halvår af 2015.

Renset for effekten af spillersalg er resultatet en mio. kr. dårligere end samme periode året før, og det betragtes som utilfreds-stillende.

Omsætningen nåede 32,1 millioner kroner mod 35,1 millioner kroner i første halvår af 2015, hvilket hovedsageligt kan tilskrives et fald i tv-indtægter som følge af en lavere placering i superligaen.

- Halvårsresultatet afspejler i flere henseender, at vi ikke har opnået de sportslige resultater, vi havde forventet. Derudover fastholdt vi i vinterens transfervindue bevidst hovedparten af spillertruppen for at forbedre mulighederne for at forblive i superligaen. Det har medført en lønsum og afskrivninger på et højere niveau end budgetteret. Vi har siden til-passet og slanket truppen til den nye sæson, siger Esbjerg fB’s bestyrelsesformand, Kristoffer Jarl Kristensen i en kommentar til egnskabet, der offentliggøres på klubbens hjemmeside.

Ny direktør er fundet

Regnskabet bliver det sidste, mens Søren Poulsen er adm. direktør. Han har sidste arbejdsfag i klubben i næste uge - og navnet på EfBs nye adm. direktør vil blive offentliggjort om kort tid.

Læs også Ny direktør til Esbjerg fB

 

Esbjerg fB solgte i begyndelsen af 2015 profilerne Eddi Gomes, Jakob Ankersen og Martin Pusic og havde et overskud på transferaktiviteter på 17,5 millioner kroner. I det seneste halvår er kun de to ungdomsspillere, Lasse Sørensen og Daniel Iversen, solgt til engelske klubber, og overskuddet på spillersalg og –udleje er reduceret til 3,9 millioner kroner. Der er i første halvår investeret syv millioner kroner i kontraktrettigheder på nye spillere, og efter periodens afslutning er der investeret yderligere i at hente erstatninger for et antal spillere, der har forladt Esbjeg fB ved kontraktudløb.

Erhvervsfolk har tilført ny kapital

Ligeledes efter periodens afslutning har en række sydvestjyske erhvervsfolk tilført EfB 6,2 millioner kroner, der blandt andet skal dække ekstraordinære omkostninger efter afskedigelsen af cheftræner Jonas Dal, ansættelsen af Colin Todd som ny cheftræner og til at opbygge en ny sportslig struktur med ansættelsen af en internationalt anerkendt sportsdirektør.

På baggrund af udviklingen i første halvår forventer EfB uændret en omsætning inklusive transferindtægter på 75-85 millioner kroner og et underskud før skat på 15-20 millioner kroner  mod tidligere 10-15 millioner for regnskabsåret 2016.

 

Mest sete på tvsyd.dk