Esbjerg fB vandt i Nordsjælland

Esbjerggenserne fortsatte deres gode forår, da de mandag aften vandt 1-0 i Farum.

Udeholdende har i flere år haft det rigtig svært, når de har mødt FCN på deres kunstgræsbane. Men i Esbjerg gav god modstand til tigerne, da vestjyderne i aftes vandt i Farum Park.

Esbjerg startede kampen bedst, men de helt store chancer blev det ikke til. Efter en indledning, hvor nordsjællænderne ikke havde været meget oppe på Esbjergs banehalvdel, tvang de sig i midt i 1. halvleg til mere og mere af spillet og de sidste tyve minutter var det total FCN-dominans på Farum Park.

Men et minut før pausen var Esbjerg på et sjælden visit oppe ved David Jensens mål og efter en fræk aflevering fra Fellah kom Bakenga helt fri i feltet, også kunne han, stik i mod spil og chancer, gøre det til 1-0 for vestjyderne.

2. halvleg var noget mere jævnbyrdig, dog med et lille overtag til hjemmeholdet. Det var tæt på at blive dyrt i det 63 minut da evigt farlige Morten Nordstrand kom til afslutning på kanten af det lille felt, men esbjergenserne fik afværget.

Nordsjælland formåede aldrig for alvor at få sat Esbjerg under pres resten af halvlegen. Selvom de røde havde bolden mest, så formåede de ikke at få lirket et godt spillende Esbjerg-defensiv op. Ikke før at stadionuret ramte det 90. minut, blev det farligt.

For her var Nordsjælland i to omgange for alvor tæt på. Men Esbjergs målmand Martin Dubravka leverede med tyve sekunder mellemrum to pragtredninger og det sikrede Esbjerg fB alle tre point.

Derfor taber Nordsjælland for en sjælden gang på eget kunstgræs. Mens Esbjerg kan tage hjem med en stor skalp og en 1-0 sejr i bagagen.