Esbjerg fik et point i bundopgør

Det var et rigtigt bundopgør i Superligaen på Brøndby Stadion, hvor hjemmeholdet og Esbjerg spillede 1-1. Esbjergs Martin Braithwaite og Brøndbys Dario Dumic scorede i søndagens sene superligakamp.

To scoringer i kampens sidste 20 minutter og en livlig afslutning kunne ikke overskygge det faktum, at begge hold har problemer med at score mål.

Kneb med kreativitiet

Begge hold ville gerne frem ad banen, men det kneb kraftigt med at finde kreativiteten. Inden denne runde var Esbjerg det hold med færrest mål, mens Brøndby kun havde lavet ét mål mere, og det kunne ses.

Særligt Brøndby manglede en playmaker. I ugens løb blev klubbens bedste offensive kort Michael Krohn-Dehli solgt til Celta Vigo, og hans foreløbige erstatning på venstrekanten Jan Kristiansen spillede en anonym kamp.

Ufarlige afslutninger

I første halvleg havde begge hold en del afslutninger, men hovedparten af dem var ufarlige langskud.

Bedste chance havde Brøndbys Oke Akpoveta efter et koks i Esbjerg-forsvaret, hvor Dennis Rommedahl kunne sende nigerianeren af sted på en friløber med et indkast. Akpoveta sparkede dog forbi mål på den store mulighed.

Hos Esbjerg var lyspunkterne offensivt den livlige højreside med tvillingerne Peter og Jakob Ankersen og den indskiftede Martin Braithwaite, der opportunistisk angreb Brøndby-forsvaret.

Midtvejs i anden halvleg tordnede Braithwaite bolden på stolpen, og kort efter kom 1-0-målet. Jakob Ankersen tog et dybdeløb og lagde bolden af til Braithwaite, der var søgt med frem på kanten og sikkert udplacerede Brøndby-keeper Michael Tørnes.

Frustrationer

Frustrationerne meldte sig på Brøndby-holdet, og Mike Jensen var heldig med at slippe for udvisning, da han flyvende stemplede Esbjergs Jonas Knudsen.

Det lykkedes dog for Brøndby at udligne, da Dario Dumic ni minutter før tid udnyttede et Brøndby-pres til at heade 1-1-scoringen ind bag Lukas Hradecky i Esbjerg-målet.