TV der bevæger dig

Esbjerg-firma i førerposition med service til havvindmøller

Esvagt – med hovedsæde i Esbjerg – har med en ny, lang kontrakt cementeret sin førerpositon, når det gælder om at servicere havvindmøller langt fra land.

Det er et fartøj som dette, der skal servicere en havmøllepark næsten 100 kilometer fra kysten. Foto: Pressefoto

Esvagt har indgået en 15-årig kontrakt med MHI Vestas Offshore Wind i projektet Deutsche Bucht Wind Farm. Kontrakten er den længste og mest værdifulde, selskabet nogensinde har indgået.

Om to år skal Esvagt levere et SOV-fartøj (Service Operation Vessel).

- Skibet bliver optimeret og tilpasset efter kundens behov og ønsker, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i Esvagt.

- MHI Vestas har prioriteret et brændstoføkonomisk skib, og vi vil se et særdeles lavt forbrug for et skib af den størrelse, tilføjer han.

SOV-fartøjer bruges til at transportere mølleteknikerne, grej og reservedele til turbinerne. Kontrakten cementerer Esvagts førerposition på SOV-konceptet til effektiv servicering af havmølleparker, som ligger langt fra land, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Fartøjet bygges på et værft i Bilbao i Spanien.

31 Vestasturbiner skal placeres i Tyske Bugt ca. 95 km fra kysten. Havmølleparken er beregnet til at levere 252 MW

Esvagt har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore. 

Mest sete på tvsyd.dk