Esbjerg har guld-træner på radaren

Esbjerg vandt sæsonens første sejr efter træner-fyringen sidste mandag. Samtidig kikker klubben efter en ny cheftræner - og en oplagt kandidat er Glen Riddersholm, som er ledig i øjeblikket.

- Markedet for ledige danske trænere er ikke så stort, og det ville da være uansvarligt af os ikke at notere, at Glen går ledig rundt i øjeblikket, siger direktør Søren Poulsen, Esbjerg, til Ritzau.

- Hvis ikke en guldtræner fra FC Midtjylland står på en liste, når man mangler en træner, så ville der da være et eller andet galt, så selvfølgelig står han på listen, siger Esbjerg-direktør Søren Poulsen.

Den vikarierende træner, Michael "Mex" Pedersen, styrede tropperne, da FC Nordsjælland blev slået 2-1 søndag.

Niels Frederiksen blev fyret sidste mandag efter en miserabel start på den nye sæson. Og Esbjerg har ikke travlt med at finde hans afløser.

- Vi har haft meget fokus på at få samlet trådene, nu hvor Niels ikke er her længere. Det har handlet om at få stabiliseret holdet, men i kulissen har vi selvfølgelig arbejdet på, hvad det er for en profil, vi skal gå efter.

- Vi er ved at få tegnet et billede af, hvem vi ser som kandidater. Så må vi se, om de ser Esbjerg som en mulighed. Men vi kommer til at bruge lidt tid på at komme bredt rundt, så vi er så sikre som muligt i vores ansættelse.

- Der er kandidater fra både Danmark og fra udlandet. Vi kigger bredt for at finde den rigtige, siger Søren Poulsen.

Direktøren erkender, at der ikke er mange danske kandidater, som lever op til det, Esbjerg søger.

- Der er relativt få danskere med de kompetencer, vi mener er vigtige, og endnu færre som er ledige. Det vanskeliggør selvfølgelig situationen en smule, siger Poulsen.